Wij hebben in onze tuin een hele grote notenboom staan. Onze geweldige trampoline staat er net nog wat onder. Onze geweldige trampoline begint een beetje op een ballenbad te lijken. Nouja een notenbad. Yup, het is weer die tijd van het jaar. Je kan de natuur in trekken en okkernoten en kastanjes verzamelen. Kinderen vinden dat doorgaans geweldig. Achteraf kan je er nog leuk mee knutselen ook. Bij deze deel ik 3 leuke herfst knutsel ideetjes!

Herfst knutselen

Gekke dieren knutselen met kastanjes

Kastanjes zijn uitermate geschikt om grappige mannetjes mee te maken. Wij leefden ons vorige herfst uit en maakten enkele leuke egels, een rups en een giraf. Je hebt niet zo heel veel nodig. Gewoon wat kastanjes van uit de natuur. Enkele stiften, tandenstokertjes en eventueel nog andere materialen die je erop kan kleven! Gewoon dingen dat je toevallig nog liggen hebt. Het is niet de bedoeling natuurlijk om grote investeringen te gaan doen. Kijk maar even hier hoe wij deze leuke dieren gemaakt hebben!

Knutselen met kastanjes

Race dieren maken met notendoppen

Hoezo race dieren? Jaja, als je zo een okkernoot in 2  doet. Je haalt er de noot uit zodat die halve okkernoot hol is, dan past er een kleine knikker in. Dan heb je een soort autootje, kan je lekker gaan racen tegen elkaar! Okkernoten hebben wij genoeg in onze tuin, dus kom gerust helpen rapen 😉  . Deze grappige diertjes zijn super vlug gemaakt (behalve het drogen van de veel te dikke lagen verf) en kan echt elk kindje doen. Kijk maar even hier!

Egeltjes met spaghetti stekels

Deze egeltjes zijn niet gemaakt met vondsten uit de natuur, maar ik vind ze wel passend bij de herfst. Wij gebruikten gewoon moduleerpasta en spaghetti en spirellitjes. Heel simpel en leuk om te doen. Fijn zo’n kneedwerk met de vingers. Klik maar door voor meer uitleg en details.

Egeltjes knutselen met pasta

There are 6 comments Reageer!

Comments are closed.