Een paar weken geleden gingen wij voor het eerst op hotel zonder kinderen. In het begin van het jaar had ik een bon gewonnen voor een gratis overnachting in het Terhills Hotel. Toen was onze baby nog echt baby en sliep ze hélemaal nog niet door. “We hebben nog een jaar de tijd!” dachten we vol goede moed. Dus zo geschiedde dat wij er nu pas gebruik van gemaakt hebben. De baby slaapt nog niet door maar ze slaapt wel beter en is ook wat ouder waardoor ze toch iets meer beseft wat het bij haar wel makkelijker maakt. Ik had er ook gewoon heel veel goesting in, eens een nachtje weg leek me zo  hemels!

Luxues 4-sterrenhotel in een historische setting.

De keuze van de dagen

Voor dat weekendje weg, nouja één overnachting is nu ook geen heel weekend te noemen maar het bekt beter, rekenden we op mijn schoonouders. De kindjes zouden alle vijf naar daar gaan slapen. Mijn schoonmama werkt in ploegen dus hing het van haar werkkalender af. We hadden ook beslist om op een vrijdag en zaterdag te gaan, wat in mijn ogen verschillende voordelen had én dat ook bevestigd was. Dus wie ook eens een nachtje weg wil van de kinderen en dat op een manier wil doen zodat de impact het minste is: Doe het op een vrijdag en een zaterdag. Dit waren mijn redenen:

  • Lijkt minder lang voor schoolgaande kinderen
  • De babysits hebben minder lang vijf kinderen allemaal samen, de baby gaat natuurlijk niet naar school
  • De zaterdag hoeven er geen kinderen naar school gebracht worden
  • Op zondag kan je een echte gezinsdag van maken zodat alles opnieuw helemaal ok is voordat het weer maandag is

In de praktijk was het ook echt een goede beslissing. Wij brachten zelf de vier kinderen naar school en reden daarna door met de baby naar mijn schoonouders. Om van daaruit naar Maasmechelen Village te rijden. Nadeel van die dagen is natuurlijk wel dat de babysit de kindjes van school moeten halen maar dat zagen mijn schoonouders heel goed zitten en dat verliep ook bijzonder vlot.

Terhills Hotel Weekendje weg Mama ABC

Wat wij deden?

Wel, we begonnen met enkele winkels om dan te genieten van een heerlijke burger bij Elli’s en dan opnieuw verder te winkelen. Dit alles zonder een kinderhandje dat regelmatig mij meetrok of te moeten roepen “Blijf daar af!”, ook geen vijf extra ijsjes moeten kopen en al zeker geen kind in de draagdoek. Wat we wel deden was kijken in de outlet babykleding winkels voor een schattige pyjama voor onze baby en wegzwijmelen bij de allerschattigste jurkjes voor onze twee dochters, of me afvragen wat ze nu aan het doen zijn en of alles wel goed zal gaan straks. Maar, wat we het meest van al deden was genieten van elkaar, de vrijheid en denken dat ik wel moest genieten omdat het weer een tijd gedaan zal zijn. Met andere woorden, het was leuk!

Vrijen en shoppen.

Tegen een goede vriendin antwoordde ik op haar vraag wat we daar wel gaan doen: “Vrijen en shoppen.” En ja, daar kwam het ook wel op neer.

De tweede dag had ik de geniale inval om de bomma (van mijn man) te gaan ophalen en met haar te lunchen en te shoppen. Ze woont daar dichtbij. Dat mensje kei blij, wij kei blij, een heel geslaagde zet!!

Ellis burgers Mama ABC

En op hotel?

Hier had mijn man een slimme zet. Weet je, wij zijn ouders en wij zijn moe. Echt moe. Dus dan kan je maar beter eerst de heel leuke dingen doen op de hotelkamer en daarna de Netflix opendraaien, dat deden we en maar goed ook want ik zag de film volledig. Mijn man niet. Nouja, daar wou ik het niet over hebben. Weet je.

Waar ik mij echt aan mispakt heb, ik durf het hier bijna niet te typen maar het is nu eenmaal zo. Dan denk je, heerlijk shoppen, vrijen, filmpje kijken, snoezelen in het grote heerlijke bed, niet wakker worden door de baby die moet drinken, uitslapen maar niet te lang want het het heerlijk ontbijtbuffet wil ik niet missen, … Nouja, wat een misrekening. Om 6u werd ik wakker, jap. Dat is nog geen ramp, ik zou me eens omdraaien en verder slapen of op zen minst doen alsof of zoiets. Nee, dat ging niet. Ik had pijn, ontzettende pijn, niet omdat ik de kinderen zo hard miste dat het pijn deed maar wel omdat mijn borst (ja, één) mijn baby zo hard aan het missen was. Auwch. Die pijn had ik al heel lang niet meer gevoeld, er zat dus niets anders op dan mij uit bed te slepen en een half uur staan kolven in de badkamer boven de lavabo. Yap, gezellig, nietwaar, veel beter dan ochtend…. zucht

Ik kroop dan toch nog voor even in bed om dan te gaan genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet. Echt, ik hou van ontbijten, zo hard! Het buffet van het Terhills Hotel maakt al die dromen waar, hémels, echt meer dan hémels. Niet overdreven, ze hebben er een heel uitgebreid en kei lekker ontbijtbuffet. Dat maakte mijn wat mindere ochtend volkomen goed. Op naar de volgende keer zonder een overdaad aan melk dan.

Ontbijt Terhills Hotel Mama ABC

Ontbijt Terhills Hotel Mama ABC

Ontbijt Terhills Hotel Mama ABC

Weerzien met de kindjes

Ik was toch ook ontzettend blij om mijn kindjes terug te zien en niet alleen omdat mijn borst nog altijd aan het snakken was naar de baby …. Het was geweldig, voor herhaling vatbaar …. en mijn kindjes heb ik toch wel heel graag bij mij!

Het was heerlijk én vanaf nu gaan we dit elk jaar doen. Ik kijk er al naar uit, ondertussen houden we het zoiezo bij onze maandelijkse date night. Want, quality time met de man (vrouw) alleen is echt nodig ook al voelt het niet zo. Gewoon doen, echt waar, bedank me maar later.

Veel liefs,
Sofie

There are 2 comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.