Er start in Brussel een Babytheek! De Babytheek wil de babytjes van Brussel een duurzame start geven. Zo’n Babytheek is een heel handig uitleensysteem voor babyspullen die je slecht kort nodig hebt. Of je nu klein woont, slechts enkele keren per jaar je nichtje op bezoek hebt, een beperkt budget hebt of radicaal wil kiezen voor minder spullen,… De Babytheek is het antwoord voor jonge gezinnen op zoek naar duurzaam babymateriaal.

Babytheek Growdfunding Speelgoed Mama ABC Blog
Foto pixabay

Wat doet de Babytheek?

Hoera, er is een kindje in aantocht! Snel de babykamer inrichten! Wat heb je daarvoor nodig? Veel, als je de vele geboortelijsten en adviezen mag geloven. Nochtans worden heel wat spullen slechts kort of nooit gebruikt. Jonge ouders kijken aan tegen forse kosten, terwijl 4 op 10 kinderen in Brussel opgroeien in armoede. Onze uitleendienst voor babyspullen wil duurzaam babymateriaal toegankelijk maken voor iedereen. Met de Babytheek in het Gemeenschapscentrum van Elsene hopen we andere plaatsen te inspireren, om zo over heel Vlaanderen uitleendiensten voor duurzaam babymateriaal te laten ontstaan.

  1. We verzamelen kwaliteitsvolle en duurzame babyspullen die lang in omloop kunnen blijven (zoals babybadje, verkleinkussen maxicosy, borstvoedingskussen, babybadje, babycook, wippertje, buggy, …)
  2. We bieden een mogelijkheid om producten te testen (niet iedere baby vindt een draagzak fijn)
  3. We verkleinen de afvalberg
  4. We bieden een oplossing voor mensen die klein wonen
  5. We brengen jonge ouders in contact met een concreet voorbeeld van gebruik in plaats van bezit
  6. We creëren een ontmoetingsplek voor jonge ouders in het hart van Brussel

Voor wie is de Babytheek?

Iedereen kan lid worden van de Babytheek. De Babytheek is er voor ouders en grootouders, arm of rijk, nieuw samengestelde gezinnen of alleenstaanden, ketjes en nieuwkomers, minimalisten en uitprobeerders, …  Als lid heb je toegang tot heel wat kwalitatieve babyspullen!

Growdfunding Babytheek

De Babytheek is pas een Babytheek met genoeg babyspullen! De Babytheek heeft minstens 12 000 euro nodig om van start te kunnen gaan. Ook jij kan daaraan meehelpen, ga naar de Babytheek Growdfunding.

Neem zeker een kijkje en als je er warm van wordt draag dan zeker een steentje bij en deel dit bericht! Ook handig om hun Facebookpagina in het oog te houden want ze willen ook tweedehands spullen inzamelen.

Veel liefs,
Sofie

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.