Gifted is een film van 20th Century Fox en hij is sinds 10 januari uit op DVD en Blu-ray. Ik heb de film reeds bekeken en er ontzettend van genoten. De film zit heel goed in elkaar, in de film is er wel sprake van een uitzonderlijke situatie waarvoor ze de hoogbegaafdheid van het kind kunnen of willen gebruiken. Dat komt in het echte leven niet gauw voor, maar hoogbegaafdheid wel.

Gifted

De film werd geregisseerd door Marc Web en duurt 101 minuten. Die 101 minuten vliegen voorbij want de film boeit vanaf het begin tot en met het einde.

[beautifulquote align=”full” cite=””]Frank Adler is een vrijgezel die zijn hoogbegaafde nichtje, Mary genaamd, opvoedt in een kustplaatsje in Florida. Frank probeert ervoor te zorgen dat Mary een normaal leven kan leiden. Zijn plannen worden gedwarsboomd als zijn moeder de wiskundige talenten van het meisje ontdekt en plannen maakt om Frank en Mary uit elkaar te halen.[/beautifulquote]

Gifted is een drama film die prima in elkaar zit. Het deed me ook nadenken, hoe zou ik reageren op zo’n situatie? Ik heb wel ervaring met kinderen die net iets anders ineen zitten dan een gemiddeld kind, maar autisme is nog iets anders dan een dergelijke mate in hoogbegaafdheid. In de film zie je bijvoorbeeld dat ze echt op zo’n jonge leeftijd al grote getallen kan vermenigvuldigen met elkaar, wat het weer wat typisch maakt. Er zijn namelijk heel wat hoogbegaafde mensen en kinderen die dat niet kunnen, maar die ook echt hoogbegaafd zijn. Hoogbegaafdheid is vaak niet meteen zichtbaar of vast te nemen door bijvoorbeeld de juf of meester.

Laat een kind dat hoogbegaafd is normaal opgroeien

In mijn ogen draait de film daarrond. Frank wil Mary zo normaal mogelijk laten opgroeien. Dan komt hij voor de keuze te staan of het beter is om Mary naar een speciale school te sturen of niet. Hij twijfelt door wat hij meemaakte in zijn verleden en wat nu werkelijk het beste is voor Mary. Het is geen makkelijke keuze en de film geeft die twijfel ook goed weer. Bovenal is doorheen heel de film duidelijk dat Frank het allerbeste wil voor Mary en dat is haar gelukkig laten opgroeien.

Gifted

Gifted

Ook in het echt leven is het niet makkelijk om te weten wat het beste is voor een hoogbegaafd kind. Naar welke school je ze best stuurt, moet je misschien kiezen voor thuisonderwijs of net voor nog extra begeleiding? Zijn er geen speciale maatregelen nodig? Ik ben ervan overtuigd dat er geen één goede oplossing is, elk kind is anders, elke situatie is anders en dus is ook elke mogelijke weg anders.

De film heeft me meegesleept en ik ben heel erg blij dat ik vijf van mijn lezers ook gelukkig mag maken met een DVD van Gifted.

AFGELOPEN 5x WIN DVD Gifted

Ik mag aan vijf lezers een DVD van Gifted weggeven. Het enigste dat je daarvoor moet doen is hieronder een comment geven, een antwoord op de vraag “Wat zou jij doen met een hoogbegaafd kind?” is fijn.

Op mijn facebookpagina kan je deelnemen voor een extra kans.

De actie loopt tot en met 23 januari 2018 20u. De winnaars krijgen een persoonlijk bericht en worden hier ook bekend gemaakt. Succes! Zie winnaars bij de comments hieronder en op facebook!

Veel liefs,
Sofie

There are 9 comments Reageer!

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.