Ik heb zelf mijn eigen Mickey Mouse oortjes met de 3D Printer gemaakt. Het  3D printen van Mickey Mouse oortjes is eigenlijk best makkelijk, ik link naar de files die ik gemaakt heb voor deze Frozen Disney Oortjes.

Om naar de Frozen Celebrations te gaan in Disneyland Paris wou ik zelf mijn eigen Disney oortjes maken die passen bij Elsa uit Frozen 2. Ik heb gebruik gemaakt van mijn 3D Printer. Het ontwerp heb ik zelf gemaakt, gebaseerd op de nieuwe Frozen film, ik wou echt een Elsa gevoel creëren. Zelf ben ik heel blij met mijn Disney oortjes van Elsa. Je mag ze namaken maar niet verkopen, en als je ze deelt op social media wil ik dat je een vermelding maakt met link en tag naar deze blog en naar mijn Instagram account. Heel veel plezier en genot ervan.

3D PRINTEN MICKEY MOUSE EARS FROZEN THEMA

 

3D Printen Mickey Mouse oortjes

Benodigdheden voor de Disney oortjes voor Elsa te maken

3D Printen Disney Oortjes

Ik zelf wou uiteindelijk de Mickey Mouse oortjes hebben in Resin omdat ik dat een veel leuker effect vond voor de Frozen oortjes. Ik vond het er beter mee passen. Maar wil je het enkel bij 3D geprinte oortjes houden dan kan je het volgende doen:

 • Print de oortjes twee keer af.
  • Ik heb de gewone standaard instellingen gebruikt, je kan natuurlijk altijd de kwaliteit verbeteren en fijner werken.
  • De afmetingen moet je wel aanpassen, ik zet mijn x op 100 mm en de y past zichzelf automatisch aan. Dan zet ik de z (dikte van de oortjes) op 10 mm.
 • Schuur de oortjes zodat ze mooi glad zijn, hoe gladder hoe beter!
 • Verf de oren in de kleuren dat jij wil! Verf met een zilveren glitter effect lijkt me super passend bij Frozen, of zelfs met een ijs of sneeuweffect.
 • Neem de diadeem erbij en positioneer de oortjes, duid dit aan zodat je weet waar de oortjes moeten komen.
 • Breng de lijm aan oor per oor en druk telkens heel goed aan en wacht zolang de lijm instructie zegt.
 • Ondertussen maak je de strik. Neem je stuk stof en knip daar een rechthoek uit van 17 cm op 10 cm, plooi dubbel over de korte kant, naai het dicht en maak met een lang strookje stof er een strik van.
 • Kleef de strik met het lijmpistool precies in het midden van de diadeem tussen de twee oortjes.

De werkwijze – Voor Resin

Dit heb je nodig:

zo maak je ze:

 • Print de oortjes twee keer af.
  • Ik heb de gewone standaard instellingen gebruikt, je kan natuurlijk altijd de kwaliteit verbeteren en fijner werken.
  • De afmetingen moet je wel aanpassen, ik zet mijn x op 100 mm en de y past zichzelf automatisch aan. Dan zet ik de z (dikte van de oortjes) op 10 mm.
 • Schuur de oortjes zodat ze mooi glad zijn, hoe gladder hoe beter! Nu kan je de oortjes verven of je kan er een mal van maken om er resin oortjes van te maken.
 • Maak een mal met de oortjes, zelf deed ik dit in een harde plastieken vorm om brood te bakken. Ik gebruik deze silicone voor mallen. Dit moet 12 uur drogen.
 • Meng Epoxy Resin zoals de verhoudingen, meng erbij een kleurpigment, glitters, … wat jij maar wil! Giet dit mengels heel voorzichtig in de vorm en dit moet 24 uur uitharden.
 • Nu heb je resin oortjes, deze kan je eventueel wat schuren en nog wat lakken voor extra glans.
 • Neem de diadeem erbij en positioneer de oortjes, duid dit aan zodat je weet waar de oortjes moeten komen.
 • Breng de lijm aan oor per oor en druk telkens heel goed aan en wacht zolang de lijm instructie zegt.
 • Ondertussen maak je de strik. Neem je stuk stof en knip daar een rechthoek uit van 17 cm op 10 cm, plooi dubbel over de korte kant, naai het dicht en maak met een lang strookje stof er een strik van.
 • Kleef de strik met het lijmpistool precies in het midden van de diadeem tussen de twee oortjes.

Heb je meer uitleg nodig om deze Frozen disney oortjes te maken met een 3D Printer, stuur me een mail of een dm op Instagram.

Maak zelf je Forky Mickey Mouse Oortjes
Mickey Mouse oortjes maken zonder naaien

Comments are closed.