Familiebed op social media

Wie hier en daar actief is op de social media zal het wel al zien passeren hebben! Ikea gaat voor het familiebed, door combinaties van bestaande (stapel)bedden. Of gewoon meerdere bedden op 1 kamer. Ideaal. Ik ben super blij dat het in de media komt en hoop echt dat het meer en meer terug normaler zal worden. Ja, ik zeg ‘terug’ want vroeger was dat niet meer dan normaal. Het is maar dat wij meer en meer luxe gewoon worden, grotere huizen, meer slaapkamers, dat we “verwachten” dat ons kind doorslaapt omdat we denken dat we dan zelf beter kunnen slapen en dat liefst tegen de 3 maanden dat velen van ons weer moeten gaan werken … Want zeg nu zelf, gaan werken met een lastige baby waarvoor je tig keer per nacht moet opstaan is toch niet haalbaar hé?!

Onze eigen slaapkamer

Zelf hebben wij niet het zogenoemde familiebed. Of toch niet helemaal. Wij hebben enkel ons tweepersoonsbed (ja ik beken, van ikea) en een kinderbedje dat we kunnen monteren met 1 kant open (ja, ook van ikea). Dat schuiven we dan aan tegen mijn kant van het bed, hangen we aan elkaar vast met spanbandjes, vullen we het “gat” op met dekens et voila lekker handig, voor de baby hoeven we alvast niet op te staan. In praktijk ligt de baby of peuter het meeste gewoon op onze matras, vlak tegen mij aan.

Behalve dan onze tweede zoon, die sliep het meeste van allemaal werkelijk in zijn “co sleeper” zoals wij het dan noemen. De co sleeper is wel handig gebleken voor bijvoorbeeld de dochter die toen onze tweede zoon geboren was ook nog heel graag bij ons kwam slapen. Zo konden we makkelijker met 4 in bed liggen. Of voor een zieke zoon, of voor … wie dan ook er maar behoefte aan heeft.

familiebed hoe zit dat bij ons appelmoes bruisballen chocolade mamaabc mama blog

Onderstaande is een foto uit de oude doos (oktober 2011). Nu slaap ik al enige jaren aan de andere kant van het bed dus staat het babybedje ook aan de andere kant.

familiebed hoe zit dat bij ons appelmoes bruisballen chocolade mamaabc mama blog

Toekomstplannen

Nu (nouja eigenlijk al langer) zou ik enorm graag een eenpersoonsbed langs mij hebben ipv het kinderbedje. Zeker aangezien de jongste zoon ook nog minstens halve nachten bij mij wil liggen. Dan hebben we nog meer ruimte en vrijheid. Kunnen we nog beter met 4 erin passen en als een van de andere 3 overige kinderen er ook nog eens bij wil … Anders moet Bram altijd in een leeg bedje gaan slapen of kruip ik bij bijvoorbeeld dochterlief in bed. Maar met de pasgeboren baby zal dat laatste geen optie meer zijn aangezien ze me nog veel te veel nodig zal hebben, de jongste kan wel al eens enkel bij papa slapen.

Mogelijkheden genoeg

Of zouden we onze kamer omwisselen met de voorlopige kamer van de dochter? Dat is de grootste kamer van het huis en daar zou ons bed, een eenpersoonsbed en bijvoorbeeld nog een stapelbed in passen. Hmmm even over denken wat nodig is voor ons en hoe het zal evolueren. Voorlopig slaapt onze dochter apart,  de jongste halftijds alleen en de oudste zoon en de tweede zoon delen een kamer. Het plan was om de drie jongens samen op de grootste kamer te leggen, dan hebben de 2 meisjes uiteindelijk een kamer elk voor zich. Maarja dat is zoiezo niet voor meteen aangezien ons babymeisje minstens een jaar bij ons zal slapen.

Hoe gaat dit bij jullie?

There are 42 comments Reageer!

Comments are closed.