Sinds 15 juli 2020 is Disneyland Paris terug open na heel wat weken gesloten te zijn door de Corona ellende.

Ik was erbij op 15 juli én ook op 13 (jaja) en 16 juli. Disneyland Paris was trouwens op 13 en 14 juli open voor de jaarpas houders en dat kon ik natuurlijk niet aan mijn voorbij laten gaan!

Veiligheid in Disneyland Paris

Hier kan je al even lezen over hoe Disneyland Paris alles zou aanpakken. Nu ze werkelijk terug open zijn en ik geweest ben geef ik daar graag even mijn gevoel en mening over.

Ik kan over de veiligheid duidelijk zijn: de drie dagen dat ik er was voelde ik me veilig! In Disneyland zijn er drie regels:

  1. Draag overal een mondmasker
  2. Ontsmet je handen overal waar het moet – ingang en uitgang van een attractie en winkel
  3. Hou afstand van de andere mensen

Naar mijn gevoel, toen ik er was, werden de regels nageleefd en hielden alle cast members dat ook heel goed in de gaten! Dus ja ik voelde me er veilig.

Disneyland Paris na en tijdens Corona Disneyland Paris na en tijdens Corona

Hand Sanitizers

Er stonden letterlijk overal hand sanitizers. Ik had zelf eentje mee maar heb die nooit hoeven te gebruiken. Ook is het super fijn om gewoon wat meer plaats rond je te hebben, bijvoorbeeld tijdens het aanschuiven voor een attractie (ook al kwam dat zelden voor wegens heel weinig volk).

Wachtrijen

De dagen dat ik er was was er echt weinig volk dus heb ik niet veel in een wachtrij gestaan. Maar ik passeerde er natuurlijk wel, in elke wachtrij lagen er een soort tapijtjes op de grond waar je niet op mocht staan wachten om zo de afstand te bewaren. In bepaalde rijen waar je aanschuift naast elkaar hebben ze plexi glas gebruikt om besmetting te voorkomen. Heel goed gedaan, echt top!

Mondmaskers

Indien je geen mondmasker hebt of een nieuwe wil zijn er ook overal mondmaskers te koop aan heel fijne prijzen!

Andere magie

Het is natuurlijk een heel ander gevoel naar Disneyland Paris gaan nu of voor de Corona er was. De grootste verschillen voor mij is de afschaffing  van de parades, de illuminations en afstand houden tot de Disney Characters. Is het nog magisch? Ja dat wel! Ze hebben namelijk gezorgd voor een andere soort magische beleving.

Zwaaien naar Mickey en Minnie

Super leuk is dat zowel bij het binnenkomen als ‘s avonds bij het weggaan Mickey, Minnie en vier vrienden zwaaien naar je! Ook de cast members doorheen Main Street heten je welkom.

Selfie Spots

De characters meets zijn vervangen door selfie spots. Op die manier kan je nog altijd Mickey, Minnie, Olaf, … ontmoeten op een veilige manier. Je mag ze niet knuffelen maar je kan er wel een praatje mee maken en een selfie nemen! Er zijn veel meer mogelijkheiden om characters te ontmoeten wat wel super leuk is!

Toen ik er was kon ik Mickey en twee vrienden (Donald, Pluto, Chip’n Dale, Minnie) ontmoeten bij Meet Mickey en doorheen het park op verschillende plaatsen. Aan de theekopjes maakte je kans op een selfie met een van de charaters van uit Alice in Wonderland, hoe geweldig is dat?! Love it. Als je geluk had kon je Aurora en haar prins vanop het kasteel zien zwaaien of Jack Sparrow en/of Smee vanuit adventure land! Ook in de studio’s kon je super veel selfie’s nemen en dat via Lineberty, onder andere van Frozen, Assepoester of Belle, … echt super leuk! Oh en ook Marvel characters. Ja, ik ben er echt super fan van. Ik mistte de knuffels wel maar dit is ook eens leuk, voor even.

Photopass fotografen

Een super leuke aanvulling is dat je nu ook magische photopass foto’s kan laten nemen door fotografen. Ik hoop dat ze dit houden, ook als alles terug normaal is. De foto’s komen op je photopass+ kaart en zijn goede kwaliteit foto’s met hier en daar wat extra magie!

Registreren van tickets

Het registreren van tickets gaat makkelijk via de website, kijk maar even hier. Je ziet welke dagen volzet zijn en welke niet en ik denk dat niemand echt teleurgesteld zal zijn! Als jaarpashouder moet je er zeker op letten dat je terug annuleert indien je toch niet gaat op je gereserveerde dag anders mag je een 15 tal dagen geen reservaties meer maken.

Het enige waar ik echt niet over te spreken ben is het aankopen van de privilege tickets. Als jaarkaarthouder heb je een bepaald aantal privilege tickets die je kan aankopen om zo samen te gaan met vrienden zonder jaarkaart. Deze tickets moet je nu telefonisch bestellen en ze worden opgestuurd met de post. Dus dit moet je enkele weken op voorhand regelen = niet altijd handig en gewoon ouderwets! Het nummer die je moet bellen is volgens mij de jaarpaslijn: 078 15 60 28.

Ik heb gezien via enkele beelden op Instagram dat ze nog een leuke aanvulling hebben: Ze rijden rond met Mickey, Minnie en andere characters in fiets-karretjes. Kei leuk en ik hoop dat ik ze zal zien op mijn volgende trip in augustus!

Ik had een super magische reis en als je naar Disneyland Paris wil gaan zou ik het zeker doen.

 

Volg me op Instagram voor meer Disney en Magie!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofie ♥️ DisneyBound (@curses_and_kisses) on

Comments are closed.