Op uitnodiging trokken we naar De Panne met onze kinderen! Voor ons is dat maar drie kwartier rijden ongeveer, dus ideaal voor twee dagen.

Het plan was om op de eerste dag een gratis initiatie zeilwagen rijden te volgen. We trokken door weer en vooral veel wind naar het startpunt maar helaas was de wind veel te hevig en was het niet veilig genoeg om te zeilen op het strand. Heel jammer, we keken er echt wel naar uit.  De gratis initiatie zeilwagen rijden is trouwens gratis te boeken via dekust.be. Er zijn nog andere initiaties ook, kei leuk en goed om eens te testen als je dat nog niet gewoon bent.

De Panne met kinderen is ook leuk met véél wind

De wind was op die eerste dag echt niet te doen, maar dat lieten we niet aan ons hart komen. We huurden gocarts en reden de dijk heen en weer. Tegenwind was het een hele opgave maar plezier dat de kinderen hadden, ongelofelijk! Dat zien we terug op alle stralende foto’s, hoe hard tegenwind ze ook moesten trappen, de vreugde spatte ervan af.

Pannenkoeken en shoppen gaat door weer en wind

Na het hevige trappen beloonden we onszelf met heerlijke pannenkoeken en trokken we naar winkelstraat van De Panne om even heerlijk etalages te kijken en wat leuke hebbedingetjes te kopen. Shoppen doet het altijd goed, of er nu stralende zon is, regen of veel wind. Tegen de avond trokken we rustig naar ons hotel, uitgewaaid en voldaan.

Overnachten met zeven personen in C Aparthotel Zon & Zee

Naar De Panne met kinderen is veel relaxer als je ergens gaat logeren. Het C Aparthotel Zon & Zee is groot en heel chique ingericht. Buiten was er wel een zandbak en ze zijn ook bezig met een speeltuin aan te leggen. We kregen en kamer voor zes personen, wij zijn met zeven dat was opgelost met een babybedje voor de jongste dochter. Dus ideaal!

Kijk hier voor alle hotels in De Panne.

Onze hotelkamer

Er was een living met eettafel (vier stoelen en twee krukken), een zetel voor 2-3 personen en 2 eenmanszeteltjes, een keuken met alles erop en eraan behalve een oven en vaatwasser, een aparte wc, badkamer en een slaapkamer. De vijf kinderen sliepen allemaal gezellig samen op de slaapkamer: In een stapelbed, een tweepersoonsbed en een babybedje. Dat ging zonder problemen. De kamer was groot genoeg en in orde. Wij kregen het zetel-bed, het is zo’n exemplaar die je moet uittrekken en waar er een volledige tweepersoonsmatras tevoorschijn komt. Het zetel-bed is geen aanrader voor twee volwassenen.

De Panne met Vijf kinderen in Regen en Wind

Het hotel was echt prima in orde, alles heel netjes en comfortabel. Extra leuk was dat we gewoon konden inloggen op de tv in Netflix met ons eigen account! Leuk voor de kinderen en voor onszelf eens die allemaal sliepen in hun eigen goed bed.

De Panne met Vijf kinderen in Regen en Wind De Panne met Vijf kinderen in Regen en Wind

Ontbijtbuffet

Het ontbijtbuffet was heerlijk uitgebreid, vers en super lekker. Er was iets te vinden voor elk wat wils. De kinderen hebben echt hun buikje vol kunnen smullen, en wij natuurlijk ook! Heel leuk was ook dat elk kind een kleurplaat had en er potloodjes op tafel stonden. Top! Er is geen speelhoek maar dat hebben we ook helemaal niet gemist.

Hoeve Paepehof

De zondagochtend was het weer nog altijd enkel maar wind, heel veel wind. Omdat we schrik hadden dat onze kleinste kaboutertjes zouden wegvliegen op het strand trokken we naar Hoeve Paepehof, een kinderboerderij dichtbij waar we waren. Een heerlijke boerderij waar je je meteen welkom voelt, je kan er rustig dieren kijken (konijnen, pauw, varken, lama, schapen, kippen,….) en iets lekkers kan eten of drinken. Er is ook een toffe speeltuin buiten en een speelzolder binnen. Als je naar De Panne met kinderen gaat is dit echt een heel fijne uitstap.

Hier kan je de website terugvinden van deze kinderboerderij, af en toe zijn er leuke activiteiten!

Top tip voor de culinaire mensen onder mijn lezers

Na ons kinderboerderij uitje begonnen onze magen te knorren en waren we te gast bij Armalot. Het restaurant is heel klein, er waren maar een 8-tal tafels binnen, wij hadden de grootste voor zeven personen de andere waren vooral twee-persoons of vierpersoonstafels. Alles was zo mooi, netjes en intiem. De eigenaar verwelkomde ons super vriendelijk en verzekerde ons – helemaal uit zichzelf – dat de kinderen gewoon mogen praten en doen. Onze kinderen zaten op dat moment buiten want er was daar een grote zandbak met glijbaan, heel tof! Buiten was er ook nog een terras met verschillende tafeltjes maar het weer was er niet naar om buiten te eten.

Leuk: Je kan er ook overnachten, kijk maar eens hier: B&B Armalot by Julia

Ze werken er wel met vaste menu’s, dus best niet naartoe gaan als je echt héél erg kieskeurig bent. Ze serveren ook geen frietjes, wel andere zaken zoals puree bijvoorbeeld. Het is echt afhankelijk wat er op dat moment op de kaart staat en beschikbaar is in de keuken. Ze doen super hard hun best om iets te maken dat je zeker gaat lusten. Omdat er geen frietjes waren, wat we goed begrijpen, hebben we besloten om enkel te gaan voor een dessert. De kinderen kregen elk een heerlijk ijsje versierd met snoepje en ik een fantastisch lekker chocolade moelleux.

Armalot is echt een aanrader, heel mooi interieur maar vooral super vriendelijke mensen!

De Panne met kinderen = Plopsaland

Na de middag begon het weer op te klaren en trokken we naar Plopsaland De Panne. Daar hadden we een super fijne namiddag en tevens afsluiter van een geslaagd weekend!

Plus Size in Disneyland Paris

Comments are closed.