Contents
Al heel lang stond de 24 uur klok op mijn lijstje. Een klok, een synopte, die 1 wijzer heeft die er een hele dag (en nacht) over doet om rond te gaan. Ideaal om een dagplanning op te maken, ideaal voor kindjes die nog geen gewone klok kunnen lezen. Ideaal voor ons, dacht ik!
Al te vaak gaat de spanning hier omhoog met verwachtingen, aftellen, geen duidelijkheid wat wanneer … We hebben al enige tijd een time timer in gebruik. Die timer telt de minuten zichtbaar af, ideaal voor kindjes. Ik kan niet meer zonder de mijne! Onlangs zelfs geïnvesteerd in een kleiner meeneem model dat nu in mijn handtas zit. Maar dit is niet altijd voldoende, wat als ze ’s morgens al aan het rondfladderen zijn als vliegende paarden om ’s avonds naar een nieuwjaarsfeest te gaan. Dan voldoet die time timer niet meer.
Dit kan wel perfect op een 24 uur klok. Voorlopig hangen er twee, eentje voor Abel en eentje voor Emma.
Ook hier zal het weer zoeken zijn, wat is er nodig, wat is duidelijk, … en ook hier weeral een lijstje met pictogrammen die ik nog vergeten ben, of die ik eventjes moet aanpassen.
Er zijn verschillende versies van te koop. Ook hier dus echt kijken naar wat je kinderen nodig hebben, als ze kunnen lezen en ze storen zich aan het woordje “nacht” en ze gaan slapen bij “avond” en dat klopt niet in hun hoofd … kan je creatief zijn … je kan hen uitleggen dat we eigenlijk ’s avonds gaan slapen, dat ze moeten kijken naar de picto of gewoon een blauwe magneet over dat woordje kleven of een ander soort klok kopen zonder die tekst of … er is altijd wel een oplossing te vinden, ook samen met de kinderen.
Ook hebben we kleine klokjes gekocht voor in de slaapkamers te hangen. Emma staat vaak heel vroeg op, ze heeft een tijdje een schaapjeswekker gehad. Het schaapje werd dan wakker om 6u30, het teken dat ze ook mag opstaan. Maar Emma negeert dat. Dat ze maar doet, zolang ze stil naar beneden gaat. Misschien dat ze nu geleidelijk aan gaat beseffen dat ze inderdaad heel vroeg opstaat.
Abel kijkt wel naar zijn schaapjes wekker. Hij hecht er zoveel belang aan dat hij zelfs eens super lang bleef slapen omdat het arme schaap zijn batterijtje te plat was om naar de wakker modus over te gaan. Het arm schaapje. Abel vraagt vaak ’s avonds hoe lang hij moet slapen, wanneer zijn schaapje wakker zal worden. Moeilijk uit te leggen. Of in de vakantie, meestal staat hij op vlak na zijn schaapje wakker is, een enkele keer bleef hij slapen. Genieten zou je denken, nee hoor. Dan is hij zodanig in de war dat je wenste dat je hem wakker had gemaakt. Wat ik dan de derde keer ook deed. Nu is beter gevisualiseerd wanneer zijn schaapje wakker geworden is en hoe laat het werkelijk is. Zijn schaapje blijft natuurlijk want dat ziet hij in den donkeren.
Ik maakte een hele serie aan kleinere pictogrammen hiervoor. Op de gewone klok zijn ze nu 1,5 cm en op de kleine 1,3 cm. Ik maak de pictogrammen met behulp van sclera.be.
Ik ga zo te werk:
7 Comments
Graag info waar ik je miniklokjes of andere grotere met zichtbare nacht kan kopen
Is in hema altijd magneetband te koop?
grt,
caroline
Hey Caroline,
Hier te koop: http://webwinkel.eelkeverschuur.nl/
Ik weet niet of elke hema dat altijd heeft, ik heb dat altijd al online besteld.
Groetjes,
Sofie
Zo blij dat ik je blog vond naar aanleiding van je artikel in het nieuwsblad :-). Komt als geroepen ☺. Vraagje heb je toevallig ergens een lijstje met de pictogrammen ?
Hey Melissa,
Ik haal ze van sclera.be. Je kan ook picto selector downloaden, dat is ook gratis.
Liefs,
[…] Momenteel denk ik niet dat het een meerwaarde heeft. Al ben ik wel super blij dat we terug onze dagklok van de zolder gehaald hebben. Deze moet wel nog een plaatsje krijgen in de nieuwe […]
[…] een 24 uur klok en duid daarop de tussenstops en de bestemming aan. De kleine 24 uur klok is ideaal om mee te nemen […]
Hallo,
Ik heb een vraag na aanleiding van deze blog-post
Is er ook behoefte aan zoeen klok voor mensen met autisme op een mobiel of tablet?
Met vriendelijke groet Axel Bosters