Het consuminderen lag weer een tijdje stil. Het is tijd geworden om hier nog eens verder mee te gaan!

Consuminderen met wasbare luiers

Een constante is in ons leven nu zijn wasbare luiertjes. Dat is nogal consuminderen! En zoveel leuker om te zien en om te gebruiken. We zijn het ondertussen natuurlijk ook goed gewoon. We zijn daarmee gestart toen Abel 10 maanden was (zo’n 2 jaar geleden dus), eerst om enkel te proberen maar hebben erna geen wegwerp meer gebruikt! Maar omdat we nog altijd (!!) wegwerp liggen hebben durven we dat wel eens te gebruiken bij een daguitstap. Als je overstapt of begint met wasbare luiertjes kan het misschien wat meer werk lijken maar dat valt best reuze mee.

Stop er routine in

We hebben ons eigen kleine routine erin, alle luiertjes stoppen wij in een luieremmer waarin een waszakje zit. De kaka doen we er gewoon uit met behulp van 1 vochtig doekje en gaat zo de vuilbak in. Is er makkelijk uit te halen omdat als bovenste laag in de pamper er een papiertje ligt, die de pipi doorlaat en de kaka tegenhoud. Indien er enkel pipi is was je dat papiertje mee en gebruik je het gewoon opnieuw. Sommige papiertjes kan je ook doorspoelen in het toilet maar dan is wassen, volgens mij, niet zo aangeraden.
’s Avonds neemt mijn man de waszak uit de emmer en stopt die in het wasmachine laat die wassen op nachttarief, met regenwater. ’s Morgens haal ik eerst de droge luiertjes van het rekje van de dag ervoor, haal ik de nog natte luiers uit de wasmachine en hang deze op. Et voila, das eigenlijk alles. Wij wassen elke nacht, als je 1 kindje in de luiers hebt kan dat vast om de 2 of zelfs 3 dagen.

Een deeltje van mijn effen gekleurde, Emma heeft altijd een passende poep onder haar rokje of kleedje.

Emma, toen 2 weekjes oud:

Welke luiers gebruiken jullie?

There are 6 comments Reageer!

Comments are closed.