Wij gebruiken sinds onze oudste zoon (Abel) 10 maanden oud is wasbare luiers. We hebben al heel wat ervaring en al heel wat kindjes in de wasbare luiers gehad. Wat gebruiken wij nu, op dit moment?

Wasbare luiers voor de eerste maanden

Wij starten pas met wegwerp tot het naveltje afgevallen is. Gewoon omdat het naveltje best niet te vochtig is en dat met wegwerp makkelijk weg te plooien is.

Bamboozle Stretch SMALL

Eens het naveltje eraf is gaan we over op een tweedelig systeem. Wij hebben Bamboozle Stretch SMALL, daar doen we een overbroekje over. ‘ s Nachts ververs ik enkel als ik het ruik dus daarom doe ik voor we de nacht ingaan enkele extra bamboe boosters erin.

wasbaar-luieren

Grotere kindjes in de wasbare luiers

Sized pocket diapers

Dragen ze overdag de zogenaamde sized pocket diapers. En ’s nachts nog altijd de Bamboozle Stretch luiers maar dan in Medium. Over de bamboozle moeten er overbroekjes, dat zijn broekjes uit pull die geen water doorlaten. Als ze niet meer zoveel pipi doen ’s nachts gebruiken we ook snachts die pokect diapers.

wasbaar-luieren

Wasbaar luieren tijdens uitstapjes

Hier varieren we. Soms voorzien we genoeg wasbare luiertjes én een pull-zak waar we de gebruikte luiers in doen. Soms voorzien we niet zoveel wasbare luiers of helemaal geen en gaan we over op wegwerp. Soms starten we thuis al met wegwerp. Allemaal een beetje afhankelijk waar en hoe we ergens naartoe gaan.

wasbaar-luieren

Wat met de kaka

Borstvoedingskaka is makkelijk! Dat was je gewoon mee. Eens ze de 6 maanden gepasseerd zijn als ze dan meer en meer vaste voeding binnenkrijgen zal die kaka veranderen. Vanaf dan leggen wij een speciaal daarvoor gemaakt inlegvelletje erin. Is er geen kaka kan je dat meewassen en hergebruiken (hangt van de soort af). Als er wel kaka is gooi je dat velletje met de kaka in de wc of op de mesthoop of in de vuilbak.

Wassen en drogen

Ik heb ooit eens gelezen dat je ze best wast met poeder en zonder wasverzachter dus dat doen wij. We wassen ze doorgaans op 60 graden, bij ziekte eens hoger. Af en toe “strippen” we ze ook. Strippen dat is de luiers wassen in de machine met een klein beetje afwasmiddel erbij. Dit strippen doen we als we merken dat ze niet meer heel fris zijn, dat helpt heel goed.

De winkels waar wij kopen

De bamboozles en wat overbroekjes kochten wij hier, de pockets en deel van de overbroekjes hier en de inlegvelletjes hier.

TIP

Is het je eerste kindje wacht dan met luieren tot je op je plooi bent, beter wat later dan te vroeg. Meer kans dat je er tevreden over gaat zijn.

There is one comment

Comments are closed.