Buitenspelen in de regen kan echt super leuk zijn! Zeker als het weer wat warmer is. Al hoeft koude ook geen reden zijn om binnen te blijven. Extra sokjes in de regenlaarzen, een goede dikke trui onder de regenjas en warme waterbestendige handschoenen doen wonderen.

Go Out Regenkleding Veritas Mama ABC Blog Sofie Lambrecht
Haaien regenjas en haaien regenlaarzen van bij Veritas

Activiteiten om te doen in de regen

 1. Niets zo leuk als een wedstrijdje stampen in de plassen! Wie laat het water het hoogst opspatten? Ook zonder wedstrijdje is dit een heel erg leuke activiteit voor tijdens of na de regen. Kinderen vinden het geweldig, zowel de jonge als de wat oudere kinderen. Nouja, ik vind dat ook nog altijd leuk!
 2. Je kan ook over de plassen springen of erdoor fietsen!
 3. Maak bootjes en laat ze varen op de plassen.
 4. Moddergevecht! Als het overal goed nat is is er ook modder in de buurt. Zoek een leuke plaats op vol met modder en leef je uit. Gooi met modder naar elkaar en neem daarna een heerlijke douche.
 5. Neem wat modder mee voor een heerlijk modddermasker op het gezicht en/of de armen en benen.
 6. Modder leent zich ook tot het maken van heerlijke, weerzinwekkende moddertaartjes. Wie wil proeven?
 7. Tijdens de regen komen er vaak diertjes piepen die je anders minder te zien krijgt. Denk aan wormen en kikkers, ga op pad tijdens of net na de regen en probeer deze diertjes te spotten. Neem er een leuke foto van om later na te tekenen.
 8. Ook slakken zijn dan vlotter te vinden. Laat ze racen tegen elkaar op de tuintafel.
 9. Je kan enkele wormen vangen om te bestuderen. Doe ze in een grote glazen bokaal of pot. Vul de bokaal met aarde en bladeren, zorg ervoor dat er bovenaan oude bladeren en groenten of fruitschillen liggen. Let erop dat er gaten zijn in het deksel zodat er lucht doorkan. Zet de bokaal in een donker hoekje. Na een tijdje kan je de gangen zien dat ze hebben gemaakt.
 10. Gaat het bijna regenen? Zet vlug een tent op of maak er eentje met een zeil. Eens het regent is het echt kei gezellig in die tent/ onder het zeil. Je kan de regen horen en zien welke patronen de druppels maken op het zeil. Lees samen een boekje, vertel verhaaltjes, …. heel gezellig en leuk!
 11. Maak een wandeling in de regen. Doe dat met laarzen en neem een paraplu mee. Veritas heeft een kei leuke Go Out collectie! Luister naar het getik van de regen tegen de paraplu. Kijk en luister goed naar de omgeving. Welke verschillen zijn er tijdens de regen en tijdens droogte?
 12. Zwemmen in de regen vooral bij warm weer.
 13. Ga naar de dierentuin de regen – veel kans dat er niet veel volk is. Wij gingen eens naar de dierentuin in Lille tijdens (hevige) regen. Geweldig!!
 14. Teken voor de regen met stoepkrijt op de grond, bekijk hoe de regen de kleuren vervormt en wegspoelt.
 15. Teken op  keukenpapier en hang kort buiten om de kleuren te mengen.
 16. Leg bladeren op de grond in een patroon bij een korte bui en haal ze daarna weg. De grond onder de bladeren is nog droog en je zal de vorm zien!
 17.  Maak regeninstrumenten. Dat doe je door metalen pannen, blikjes, glazen,… buiten te plaatsen in de regen. Luister naar de regen die erop naar tikt!
 18. Leuk buitenspeelgoed voor in de regen! Als  het warm is kan je je volledig uitleven met waterballonen of zo’n zand en waterloper.  Bij Lobbes kan je heel wat leuke spullen vinden voor buiten die bestand zijn tegen de regen! Eigenlijk kan je op een ware regendag gewoon verder buitenspelen! Je kan evengoed klimmen en glijden – natuurlijk extra opletten dat je niet uitschuift. De regenlaarsjes van bij Veritas zijn daarvoor ideaal. Deze heeft mijn zoon en deze heeft mijn dochter.