ik wil overzicht mamaabc mama abc blog

Een blogvriendin, Nathalie, kwam op het idee om het schattige boek “Ik wil overzicht” rond te laten reizen. We zouden er allemaal een stukje over schrijven en vooral – hopelijk – meer inzicht en overzicht krijgen. Het boekje gaat over “Alles om je leven handig in te delen” nou, dat kan ik wel gebruiken!

De twee hoofdstukjes dat Nathalie behandelde gingen over de badkamer en de keuken.

 

Overzicht in je digitale leven

Nou, ik kan overal wel een beter overzicht gebruiken dus was het lastig kiezen. Als eerste koos ik toch voor het overzicht in mijn digitale leven. In de hoop dat ik dan nog meer kan verzetten in mijn digitale wereld dan ik nu al doe. Het is namelijk zo dat ik een beetje tegen mijn rand aanloop en ik zou liever ruimte creëren in plaats van dingen moeten schrappen.

Ik hoopte dus door dit hoofdstuk te lezen in het boekje de moed te vinden om het eens echt aan te pakken. Natuurlijk had ik zelf al een systeem en ook ideeën om het beter te maken. Het meteen doen is natuurlijk weer wat anders. Nu zou daar verandering in komen.

Zoals ik al dacht stond er in dat hoofdstuk dus niets dat ik niet wist. Echter was dit een confrontatie dat ik veel dingen verwaarloosde. Soms moet het vlug gaan en neem ik niet de tijd om bestanden mooi in te delen. Ik werk af en toe mijn mails helemaal bij maar veel te vlug is dat weer een probleemzone. Mijn actieplan ziet er nu als volgt uit:

  • Altijd bestanden in het goede mapje opslaan, zoveel extra tijd neemt dat niet in beslag.
  • Mails elke dag bijhouden, uitschrijven waar nodig.
  • Meer plannen, een goede planning maken met speling!
  • Wekelijks of liefst nog 2 keer per week mijn mails bijwerken en bestanden bijwerken ondanks mijn goede voornemen om het meteen goed te doen.

ik wil overzicht mamaabc mama abc blog

Overzicht in je financiën

Mijn tweede hoofdstukje was vlugger beslist. Als mama van een groot gezin met 1 inkomen is financiën wel een dingetje. Mijn man neemt dat vooral op zich. Wij gebruiken een heel goed budget programma: ynab.

Ik was best wat teleurgesteld in dit hoofdstukje. Misschien omdat wij het al redelijk op een rijtje hebben. Toch had ik ergens verwacht, of moet ik zeggen gehoopt, om nog een extra motivatie te ontdekken omtrent de financiën. Dit was er niet. Ik kan me zo wel voorstellen dat er wel mensen iets aan dit hoofdstuk hebben. Er staat zwart op wit dat schulden duur zijn en zo meer. Dus voor veel mensen wel een goede reminder. Voor mezelf, op dit moment, iets minder.

ik wil overzicht mamaabc mama abc blog

Het boekje

Het boekje “Ik wil overzicht” is een fijn boekje om in huis te hebben. Het ziet er schattig uit en is vlot door leesbaar. Het is vooral een logische reminder voor alles wat we wel weten maar niet consequent doen. Hier en daar ontdek je wel eens iets nieuws om mee aan de slag te gaan.

De reis van het boekje gaat verder richting Jessica. Ik ben heel benieuwd welke twee hoofdstukken ze eruit gaat pikken.

There are 3 comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.