Bloemkool bodem Pizza Recept Dieet Sofie Lambrecht Mama ABC

In het kader van mijn dieet eet ik wel eens graag bloemkoolpizza. Om het helemaal KCAl proof te maken of Weight Watchers vriendelijk maak je het best de bloemkoolbodem zelf maar dat deed ik niet voor deze video. Ik geef je ook een vergelijking in aantal KCAL en in aantal punten voor de Weight Watchers. Bij welk systeem zou deze pizza het beste uitkomen denk je? Ik ben benieuwd of je het juist kan inschatten of niet, laat zeker een comment na onder de video.

Bloemkoolpizza Ingredienten

 • Bloemkoolpizza bodem gekocht bij de AH
 • Weight Watchers kookham
 • Light kaas
 • Mais uit blik
 • Courgette
 • Verse ananas
 • Pasta saus
 • Oregano

Werkwijze

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
 2. Smeer de saus op de bloemkoolbodem.
 3. Strooi oregano op de saus.
 4. Snij de courgette in schijfjes en leg ze op de pizza.
 5. Leg daarop stukjes kookham.
 6. Daarop leg je de partjes ananas.
 7. Bestrooi met mais.
 8. Om af te werken wat kaas erover en nog wat oregano.
 9. Stop de pizza voor 12-15 min in de oven.

Weight Watchers Flex Points en kcal

Bij Weigt Watchers is deze pizza 16 punten wat enorm goed is. Zelf heb ik er een dagtotaal van 31 punten, dat is zonder mijn extra beweging. De punten zakken natuurlijk, het laagste dat de punten kunnen gaan is als ik mij niet vergis 26 of 28 punten. Maar 16 punten voor zo’n goed gevulde pizza is echt te doen. Vooral omdat je bij Weight Watchers veel 0 punten producten hebt dus je kan makkelijk tussendoor snacken aan 0 punten.

De pizza bevat 825 kcal wat heel veel is, maar het vult wel enorm goed. Deze pizza vult beter dan een diepvries pizza, dus je kan er gerust de helft of 3/4 van opeten. Deze pizza zou ik anders klaarmaken als ik in kcal zou tellen, ik zou vooral minder kaas nemen maar ook minder mais en ananas.

Comments are closed.