Ik was al een hele tijd op zoek om meer beweging in te bouwen in mijn leven. Ik ging een paar maanden naar de fitness, probeerde nog eens wat te sporten thuis op mijn eentje, ging naar bodystyling, …. ik was op zoek naar wat ik leuk vond en ook wat haalbaar was. Waar ik tegenaan liep was regelmaat en doorzetten. Niet omdat ik lui ben of een opgever maar omdat ik geen echte houvast had. Toen kwam ik in contact met Bewegen Op Verwijzing.

Bewegen Op Verwijzing is laagdrempelig

Bewegen Op Verwijzing moet mensen aanzetten tot meer bewegen in het dagelijkse leven. En aangezien iedereen een ander leven heeft en ander mogelijkheden is dit heel persoonlijk. Bewegen Op Verwijzing is voor iedereen toegankelijk, het enigste wat je ervoor moet doen is een afspraak maken bij je gewone huisarts en vertellen dat je daar interesse voor hebt. Als het goed is weten ze wat Bewegen Op Verwijzing is en geven ze je een voorschrift mee. De huisarts kan je ook enkele coaches in de buurt aanraden, al kan je deze zelf ook even op voorhand op zoeken hier. Nadat je een voorschrift hebt kan je een afspraak maken met met je bewegingscoach!

Meer informatie over Bewegen Op Verwijzing kan je hier lezen.

Mijn eigen ervaring met mijn bewegingscoach

Mijn coach gaf aan dat ze ook thuis kon langskomen, wat super handig uitkwam aangezien het vakantie was en de vijf kinderen bij me zijn. Het eerste gesprek is een kennismaking, ik vertel wat ik van haar verwacht en hoe mijn leven eruit ziet. Ze luistert aandachtig en stelt hier en daar gerichte vragen zodat ze voldoende weet waar ik echt naar op zoek ben en wat mijn mogelijkheden zijn! De afspraak was op vrijdag en we spraken de maandag erna meteen opnieuw af, toen kreeg ik een schema van één week en dat moest ik vier weken uittesten. Elke dag stond er iets van beweging gepland behalve op zondag. Het schema werd grondig besproken en gekeken of ik me overal in kon vinden.

Wat staat er zoal op een bewegingsschema?

Ik kan alleen maar spreken over mijn eigen schema want dit is enorm persoonlijk en gebaseerd op mijn eigen leven en interesses.

Maandag: Yoga
Dinsdag: YouTube oefening
Woensdag: Stappen bijhouden met een stappenteller
Donderdag: YouTube oefening
Vrijdag: Pilates
Zaterdag: Stappen bijhouden met een stappenteller en proberen meer stappen te doen op woensdag

De Yoga en Pilates oefeningen zijn groepslessen die ze heeft opgezocht rekening houdend met de uren dat ik me kan vrijmaken die dag. YouTube oefeningen waren ook voor mij gekozen en uit te proberen. Indien iets mij niet lag kon dit natuurlijk vervangen worden door iets anders. Als je geen budget hebt om naar een groepsles te gaan of wat dan ook dan houden ze daar rekening mee, zoals ik al zei is dit heel erg persoonlijk. Dit voldoet volledig aan mijn wensen en behoeften. Na vier weken zien we elkaar terug en bekijken we wat er moet veranderen of wat kan blijven. Dit gaat zo door tot het voor mij routine is geworden en ik geen begeleiding meer nodig heb. Er kan ook meer tijd tussen gelaten worden, tot het gewoon vanzelf gaat zonder ondersteuning.

De voordelen van een coach Bewegen Op Verwijzing

Voor mij zijn de voordelen dat je alles kan bespreken met iemand die echt luistert. Iemand extra om mee te zoeken naar de ideale beweging en dit heel persoonlijk aanpakt. Ze vond cursussen in mijn buurt die ik zelf nog nooit gevonden had ondanks ik al veel zocht. En voor mij werkt dit ook heel goed omdat je echt een schema krijgt waar ik mij aan kan houden, dan is het minder vrijblijvend en meer specifiek en dat helpt om het werkelijk te doen, vol te houden en een routine van te maken.

Extra tip: Een goede legging voor grote maten

Korting bij aankoop bij curveswear

Voor mijn beweging zocht ik een goede legging! Is dat nu zo moeilijk? Ja, helaas wel met mijn maten en verhoudingen! Ik vond een perfect passende legging bij curveswear. Hij zit super comfortabel en voelt stevig aan, net wat ik zoek bij leggings. Ik heb hem gevonden hier op : Curveswear⁠.⁠ Maak gebruik van  de code “Body Positive” en krijg zo 5 euro korting bij een bestelling op curveswear vanaf 40 euro.⁠

Body Love – In zes weken jezelf accepteren
Summer Love – Vol zelfvertrouwen de zomer in

Comments are closed.