
Krokante kruidenbroodjes met oud stokbrood
6 april 2025Soms word je wakker met zin in iets warms, zoets en troostends… en dan is er maar één oplossing: bananenbrood als ontbijt. Dit recept is ontstaan uit pure goesting en een rijpe banaan die me verwijtend aankeek op het aanrecht. Het resultaat? Een heerlijk smeuïg bananenbrood met een vleugje tahin, crunchy pistachenootjes en smeltende chocoladedruppels. Perfect voor bij de koffie, tussendoor of – jawel – als ontbijt.

Bananenbrood met havermout - airfryer en oven
Equipment
- Airfryer of oven
Ingrediënten
- 2 rijpe bananen
- 100 gram havermout
- 2 theelepels bakpoeder
- 7 gram vanillesuiker
- 2 eieren
- halve eetlepel tahin
- handje chocoladedruppels
- handje pistaches of andere noten
- snufje zout
Instructies
- Doe alles in een kom behalve de nootjes en chocolade
- Plet of mix alles door elkaar
- Meng de nootjes en chocolade erdoor
- Doe alles in een ingevette cakevorm
- Oven: 30 a 40 min in een voorverwarme oven van 180 graden
- Airfryer: 160 graden voor 20 min (controleer vanaf 15 min)
Video
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!