Adventskalender Playmobil Kerst Kerstmis mamaabc abc mama blog

Het is bijna kerst! Een van mijn favoriete tijden van het jaar. Heerlijk samen zijn met het gezin en andere dierbare mensen. Ik hou ervan. De lichtjes, de kerstboom, de warmte, het lekkere eten, leuke cadeautjes, … jaja ik ben een kerstpersoon. Nog even en ik mag mijn kerstspullen van de zolder halen. Tel jij ook al af tot de kerst?

Adventskalender van Playmobil

De laatste jaren zijn adventskalender heel populair geworden. Heel wat merken hebben eentje waaronder ook Playmobil. Dit jaar gaan wij aftellen met een adventskalender van Playmobil. Ik kijk er nu al naar uit, ja ik ben aan het aftellen om af te tellen.

Playmobil heeft verschillende soorten adventskalenders, voor elk wat wils! Bijvoorbeeld: Kerst op de boerderij, Verkleedfeestje (dit zou Emma ook de max vinden), Pirateneiland, Rivalen op ijs, Op heterdaad betrapt,…  en diegene dat wij gebruiken dit jaar: Koninklijk schaatsfeest.

Adventskalender Playmobil Kerst Kerstmis mamaabc abc mama blog

Koninklijk schaatsfeest

De adventskalender dat wij gaan gebruiken heet “Koninklijk schaatsfeest”. Emma zal het geweldig vinden! De rest ook hoor, maar toch vooral Emma schat ik in. De adventskalender “Koninklijk schaatsfeest” bestaat uit een grote doos waar er dus 24 vakjes in gemaakt zijn. Achter elk vakje zit er een Playmobil stuk verborgen. Er is een grote achtergrond meegeleverd waar je de Playmobil figuurtjes op kan plaatsen. Zo creëer je dag na dag het Koninklijk schaatsfeest. Het is namelijk de bedoeling dat je elke dag, met als dag 1: 1 december een vakje openmaakt. De vakjes hebben nummers en die ga je af volgens volgorde (1, 2, 3,  …).

Ik ga jullie elke dag op de hoogte houden via Instagram (Stories).

Adventskalender Playmobil Kerst Kerstmis mamaabc abc mama blog

Adventskalender Playmobil Kerst Kerstmis mamaabc abc mama blog

Ook hebben?

Wil je ook zo’n adventskalender? Bij Bol.com is er ruime keuze.

Gebruiken jullie een adventskalender? Zoja, welk eentje?