Rond Abel zijn 10 maanden zijn wij overgeschakeld op wasbaar luieren. Dit na heel lang twijfelen tubben. Informatie opzoeken op internet, toen was ik ook nog actief op een forum waar ik heel wat vragen stelde erover. Omdat ik maar nooit zou beslissen heb ik er gewoon enkele tweedehands gekocht om eens te proberen. Of het ons beviel. Geheel vrijblijvend. Nogal vlug waren we helemaal overgeschakeld, het was in het begin wat zoeken maar het stond zoveel leuker dan wegwerp! Dit had ik eerlijk gezegd niet direct verwacht dat het zo vlug zou gaan!

Eden, de man die roze durft dragen.

Een foto die is geplaatst door Sofie Lambrecht (@atrueloveskiss) op

Voordelen van wasbare luiers

Ja, ik was helemaal gewonnen voor het uiterlijk! Hoe schattig zijn bolle poepkes niet zeg in zo’n luierke. In zooooveel schone designs en kleurtjes. Ideaal! Na een tijdje merkten we ook de voordelen in onze vuilniszakken, wat nemen wegwerppampers veel plaats in! En we moesten er niet meer aan denken en mee sleuren in de winkel. Na nog een tijdje zagen we ook het verschil in ons budget. Heerlijk!

Jippie post! #wasbaar #luiers Een foto die is geplaatst door Sofie Lambrecht (@atrueloveskiss) op

Nu ben ik ook heel gevoelig aan geurtjes geworden en vind ik kaka of zelfs ook pipi in een wegwerp luier echt heel hard stinken. Wat een verschil zit daarin! Dit had ik niet verwacht. En ja natuurlijk is het ook gezonder voor het babyvelleke en het milieu.

Onze 7 redenen waarom wij nog altijd wasbare luiertjes gebruiken:
  1. Het ziet er mooi uit
  2. Minder vuilniszakken
  3. Niet meer met wegwerppampers sleuren tijdens de boodschappen
  4. Financieel voordeliger
  5. Stinkt minder
  6. Gezonder voor het babyvelleke
  7. Goed voor het milieu

Gebruiken jullie wasbare luiers? Wat is jullie ervaring ermee? Waarom gebruik je ze wel of juist niet?

Comments are closed.