Ik deelde al eerder het zoutdeeg recept. Dat kan hier namelijk wel eens van pas komen.

Zoutdeeg verven

 Op mijn blog over het zoutdeeg recept kreeg ik van verschillende mensen commentaar. De commentaren hielden vaak in dat je het zoutdeeg kan kleuren. Dat klopt inderdaad. Je kan er tijdens het mengen verf aan toevoegen of kleurstof voor in etenswaren. Persoonlijk zou ik dat met het laatste doen, lijkt me netter en makkelijker.
Ik heb dit bewust niet gedaan. Mijn kinderen vinden het heel erg leuk om te verven. Dus besloot ik ze de gemaakte werkjes van zoutdeeg te verven. Het is wat werk, maar leuk werk. De opkuis niet meegerekend natuurlijk. Nouja, ik had mijn voorbereidingen genomen dus dat viel ook reuze mee. Daarbij, het was het waard.
Zoutdeeg verven is zo simpel als het klinkt. Geef de kinderen wat verf en penselen en laat ze maar rustig verven. Als ze beide kanten willen verven moet het wel eventjes drogen tussendoor. Wij hadden voldoende kunstwerkjes dat we makkelijk konden afwisselen. Als je de verf niet te dik erop legt is het vlug gedroogd. Of je kan eventjes een koekjes pauze houden natuurlijk, altijd leuk.

 

 

 

 

 

 

 

Zoutdeeg vernissen

Als ze allemaal geverfd en gedroogd zijn kan je ze vernissen. Zelf heb ik speciale vernis van uit een gespecialiseerde tekenwinkel. Dat werkje heb ik gedaan. Ik heb een gewoon penseel gebruikt, overal een fijn laagje op voor een mooie glans.

Eens dat gedaan en droog was regen we er heel wat aan een lang koord en hingen we de slinger doorheen de living. We maakten ook nog leuke kettingen voor onszelf en om cadeau te doen aan oma.

We maakten ook nog zoutdeeg kerstversiering. Heel fijn om samen met de kinderen zelf kerstversiering te maken. Zijn ze super trots op en het is niet zo erg als ze helemaal per ongeluk uit de kerstboom vallen.

There are 4 comments Reageer!

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.