Ga terug
Home made magnum met roomijs

Magnums

Nog geen beoordelingen
Gang Tussendoortje

Equipment

Instructies
 

  • Maak je favoriete roomijs, kijk even naar de notities bij dit recept daar link ik naar het vanille roomijs recept
  • Vul de vormen met het ijs
  • Plaats de stokjes in de vormen
  • Plaats voor enkele uren in de diepvries
  • Smelt chocolade au bain Marie
  • Doe de chocolade in een glas of beker, zorg ervoor dat de ijsjes er zonder problemen in kunnen
  • Haal de ijsjes uit hun vormen
  • Doop elk ijsje afzonderlijk in de chocolade
  • Leg ze op een bakpapier en stop ze terug in de diepvries
  • Na enkele minuten zijn de magnums reeds klaar om te eten

Video

Notities

Naar mijn vanille roomijs recept.
Het mooiste resultaat krijg je als je chocolade gaat tempereren
Pure chocolade
  • Smelt je tot tussen 45 - 50 graden, laat afkoelen tot 38 graden, doe er dan koude stukken pure chocolade bij - goed roeren - tot de temperatuur ongeveer 31-32 graden is, dan is hij klaar om te gebruiken
Melk chocolade
  • Smelten tot iets rond de 45 graden, laat afkoelen tot 38 graden, doe er dan koude stukken pure chocolade bij - goed roeren - tot de temperatuur ongeveer 30-31 graden is, dan is hij klaar om te gebruiken
Witte chocolade
  • Smelt je tot onder de 45 graden, laat afkoelen tot 38 graden, doe er dan koude stukken pure chocolade bij - goed roeren - tot de temperatuur ongeveer 28-29 graden is, dan is hij klaar om te gebruiken
Trefwoord Ijs
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!