Eerst maken we de karamel
Doe het water en de suiker in een pot of pan met dikke bodem
Zet op een laag tot matig vuur, de suiker moet beginnen oplossen en dat maakt vaak bubbeltjes
Ga zo door tot alle suiker is opgelost
Daarna zal de suiker beginnen verkleuren naar bruin/karamel kleur
Indien er ongelijkmatige verkleuring is kan je roeren met een houten lepel. Eens je start met roeren mag je niet meer stoppen
Heb je een thermometer? Dan kan je de temperatuur in het oog houden, 170 graden zou lekkere karamel opleveren!
Eens alles karamel geworden is neem je het van het vuur en giet je er meteen de room bij! Tip: warm de room eerst op!
Roer goed. Als het niet goed mengt kan je heel zachtjes opwarmen
Doe er ook de boter en zout naar smaak bij
Roer tot alles één geheel is geworden
Laat afkoelen
Nu maken we het roomijs:
Doe de slagroom, melk, de vanille en de helft van de karamel in een ruime kom
Meng alles tot een egaal mengsel
Laat goed afkoelen
Doe alles in de ijsmachine
Op het einde giet je er voorzichtig de andere helft van de karamel nog door! Zo krijg je leuke karamel slierten.