Ga terug
+ koeken

Dé havermout koekjes van Sofie

Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 20 koeken

Ingrediënten
  

  • 60 gram boter
  • 2 eieren
  • 2 theelepels vanille extract of zakjes vanillesuiker
  • 100 gram suiker
  • 100 gram donker bruine suiker
  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • 130 gram (volkoren) havermout
  • 1 snufje zout

Instructies
 

  • Meng de suiker, bruine suiker en boter tot een geheel. Ik doe dit met de garde in mijn keukenrobot.
  • Voeg de twee eieren toe en laat terug even mengen.
  • Voeg tijdens het mengen de vanille toe.
  • Zeef je bloem in het mengsel.
  • De havermout mag er ook bij.
  • Laat terug mengen en doe er een klein beetje zout bij.
  • Leg kleine hoopjes op een bakplaat met bakpapier erover. Niet te dicht bij elkaar want de hoopjes gaan plat worden en er als echte koekjes gaan uitzien. Je kan dit met de hand of met twee lepels doen, ik gebruik heel graag een ijsschep met zo’n losmaak dingetje erin, zoals hier.
  • Zet in de oven voor 15 minuten.
  • Laat ze even koelen op een roostertje, de koekjes voelen in het begin wat slapjes aan maar das helemaal ok! Ze worden wat harder als ze kouder worden.

Video

Notities

Zijn de koekjes te bruin of te hard dan zet je best de volgende keer je oven 5 a 10 graden minder.
Trefwoord Koekjes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!