Ga terug
+ Broden

Brood bakken in de oven

Bak zelf je eigen brood in de oven thuis.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Ontbijt
Porties 2 Broden

Equipment

  • 1 Kom
  • 1 Handdoek
  • 1 Oven
  • 2 Broodvormen

Ingrediënten
  

  • 30 gram korrel gist of droge gist
  • 4 eetlepels lauw water
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 kg bloem voor brood
  • 1 theelepel zout
  • 15 gram boter of 1 theelepel olie
  • 500 ml water

Instructies
 

  • Meng 30 gram instant gist met 4 eetlepels lauw water en 1 eetlepel suiker. Gebruik je korrel gist dan is dit niet nodig en voeg je de gist gewoon toe aan de bloem.
  • In een andere grote kom (kom van de keukenrobot) giet je 1 kilogram bloem, in het midden maak je een kuil.
  • In dat kuiltje giet je het mengels van de eerste stap of gewoon de korrel gist
  • Kneed of laat de machine kneden en doe tijdens het kneden 1 theelepel olie of 15 gram boter erbij
  • Doe er nu de theelepel zout bij
  • Giet regelmatig tijdens het kneden water (of mengeling met melk) erbij, in totaal is dat zo’n 500 ml
  • Laat de machine kneden tot het een mooie bol vormt
  • Doe een handdoek over de kom en laat het deeg verdubbelen in volume, dat is ongeveer een uur wachten
  • Sla nu het deeg in elkaar met een vuist - dit doe je om de grote luchtbellen te verwijderen
  • Doe het deeg in twee broodbakvormen, laat nog eens verdubbelen in volume. Meestal zo’n 45 minuten.
  • Bak het brood in een voorverwarmde oven van 225 graden voor 30 min
Trefwoord Brood
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!