ecovecover mama abc blog

Met 2 volwassenen en 5 jonge kinderen hebben wij een stroom aan was. Al vind ik persoonlijk dat dit nog meevalt om verschillende reden! Zo ben ik een mama dat er best wel tegen kan dat een kind naar school gaat met een broek van de dag ervoor ook al heeft die broek een vuile vlek. Ik ben van het principe dat kinderen mogen spelen en dat daar geen beperking aan mag zitten qua kleding. Ook vind ik het niet nodig dat mijn kinderen elke dag kraaknet voor de dag komen. Als we thuis zijn, in een weekend of  op een vakantiedag, kleden ze zich vaak niet helemaal aan. Dan volstaat hun onderbroek of een enkele t-shirt of broek. Mijn oudste dochter is daar wel een uitzondering op. Ze vindt het super leuk om haar aan te kleden en af te wisselen, zelfs meerdere keren op een dag.

Mijn was-systeem

Hoe ik mijn was organiseer is al veel verandert de afgelopen jaren. Natuurlijk omdat er telkens kinderen en dus ook was bijkwamen en ook omdat ik sinds een jaartje een droogkast heb.

Zonder droogkast

Voor de droogkast waste ik bijna elke dag een wasmachine. Ik kon er vaak niet meer wassen omdat de was ook moet tijd krijgen om te drogen aan het wasrek. In de zomer ging dat natuurlijk vlotter! We probeerden ook zoveel mogelijk in het weekend of in de avonduren te wassen zodat we minder kosten hadden. Toen we nog meerdere kinderen in de wasbare luiers hadden draaide er zoiezo elke nacht een luierwas, nu met 1 kindje in de wasbaartjes is dat niet meer nodig.

Mijn wasmachine is eentje van AEG en er mag 9 kg in.

Met droogkast

Toen de droogkast erbij kwam kon ik plots veel vlugger door alle was heen gaan! In het begin spaarde ik alle was door de week op om dan in het weekend alles erdoor te draaien. Ik heb een grote wasmachine, dus dat was haalbaar. Ergens bracht dat rust, een vast ritme en geen was-gedoe in de week. Toch bleef ik dat niet doen. Nu draai ik eigenlijk gewoon wasjes wanneer het nodig is. Dat is ofwel wanneer iets gewassen moet worden dat terug in gebruik genomen moet worden ofwel als ik een volle machine heb. Soms was ik ook gewoon frequent om alles opgeruimd te hebben. Dat is doorgaans minstens 1 per dag. Maar een ding heb ik geleerd en ook losgelaten: Er is ALTIJD was. Dat is zo en dat zal zo blijven en dat is OK.ecover mama abc blog

Mijn wasmiddelen

Ik was altijd met vloeibaar wasmiddel, behalve als ik de wasbare luiers was dan neem ik de poeder variant. Ik gebruik ook altijd wasverzachter, behalve bij de wasbare luiers of de dweilen. Ons wasmiddel kopen wij altijd bij de ALDI, dit omdat we daar onze wekelijkse boodschappen doen en omdat het toch een pak goedkoper is dan de wasmiddelen van een merk.

ecover mama abc blog
Zie op het ticket, tof hé!

Ecover

Tot ik uitgenodigd werd door Ecover op een geur-workshop en we er kennis maakten met hun nieuwe producten. Ik maakte daar kennis met het merk Ecover en waar ze voor staan. Ok, ja, het is duurder dan hetgeen we nu kopen maar dat is het ook wel waard. Wij wassen hier nogal wat af en er gaan dus veel bussen wasmiddel door. Bij Ecover zijn die flessen ook gerecycleerd wat dus al heel wat betekend voor de natuur. Ook de zeep zelf is over nagedacht. De zeep, die biologisch afbreekbare plantaardige ingrediënten bevat, is gemaakt van zonnebloemolie in plaats van palmolie. De verbeterde wasproducten zijn ook dermatologisch getest en zodoende zacht voor zelfs de meest gevoelige huid.

Met meer dan 35 jaar ervaring in onderzoek en ontwikkeling, produceert Ecover was- en reinigingsmiddelen op basis van plantaardige grondstoffen en mineralen, die de beste resultaten leveren tegen een eerlijke prijs. Milieubeleid is totaal geïntegreerd in het bedrijf, van productie tot marketing. Social responsibility & human health worden getrackt via het B-Corp lidmaatschap. Time Magazine en United Nations Environment Programme (UNEP) kenden Ecover in het verleden diverse awards toe. Voor meer informatie kunt u terecht op www.ecover.be.

Ook interessant: Wastips, om het leven makkelijker te maken

Geuren leren kennen

De workshop was trouwens super leuk. Ik leerde er interactief de geuren herkennen en wat die bij me oproept. Ook mocht ik zelf een geur samenstellen, wel niet voor in het wasmiddel maar voor in een parfumroller. Kei tof. De workshop deed me vooral stilstaan bij iets waar we zo aan gewoon zijn. Vanaf nu zal ik toch bewuster omgaan met het wasmiddel en daarbij ook de natuur.

ecover mama abc blog ecover mama abc blog

 

De workshop ging trouwens door in de WASBAR in Antwerpen, wat een kei leuk concept is dat! Een wasje draaien terwijl je kan ontbijten of lunchen. Geweldig toch!

 

De frisheid van net gewassen wasgoed is iets wat veel mensen heel vrolijk stemt. De juiste geur heeft dan ook niet alleen effect op je kleding, maar ook op je humeur. Vanuit die gedachte introduceert Ecover een vernieuwde reeks wasmiddelen en wasverzachters met op de natuur geïnspireerde geuren. Ieder van deze geuren bestaat uit een mix van twee sprankelende frisse noten, ontworpen om de zintuigen te prikkelen en nieuw leven te geven aan wasgoed. De verbeterde geconcentreerde productformule levert bovendien 40 procent meer wasbeurten per fles op. Ecover biedt producten voor wie de juiste keuze wil maken voor onze planeet en tegelijk moet kunnen vertrouwen op krachtige schoonmaakproducten in dit drukke leven. De vernieuwde lijn is vanaf juni beschikbaar in supermarkten en natuurvoedingswinkels.

 

De was sorteren

Dit zet ik bewust als laatste omdat ik daar helemaal niet zoveel mee bezig ben. Als ik sorteer doe ik het zo: Donkere was en lichte was samen. Wel was ik altijd de handdoeken, zakdoeken, dweilen en dergelijke samen omdat ik die zo goed als altijd op kookwas draai. Wat trouwens heel erg goed is voor de wasmachine om dat op regelmatige basis te doen. Verder heeft mijn man enkele truien en hemden die ik ook het liefst apart was omwille van mogelijke pluisjes en vaak was ik die op een “delicaat” programma

There are 2 comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.