De paasvakantie komt eraan! Hoera! Nog leuke ideetjes nodig om een leuke tijd te beleven samen met je kroost? In Koksijde-Oostduinkerke kan je terecht voor leuke activiteiten.

LIDL Esmara Heidi Klum Mama ABC Blog
tShirt en Shortje van Lidl

 

1 – De bloemenjaarmarkt

Op 31 maart gaat op de Zeelaan de Bloemenjaarmarkt door. Je vindt er perkplanten, bloembollen, vetplantjes, coniferen, kamerplanten en snijbloemen die de lente in je tuin en je interieur brengen. Er zullen ook (knappe) tuinmannen aanwezig zijn die je met veel plezier helpen bij het dragen van de aankopen naar jouw wagen (pluspunt voor de mama’s!).

2 – De garnaalvissers te paard

Heb je de Garnaalvissers te paard nog nooit in actie gezien? Dan is de paasvakantie het ideale moment. Ga de demonstratie bekijken en geniet achteraf van de garnalen die op de zeedijk worden gekookt. Afspraak maandag 2 april op 9u, Oostduinkerke-Bad.

3 – De junior Spartarun

Wie sportieve gezinsambities heeft, kan op zaterdag 7 april deelnemen aan de Junior Spartarun die doorgaat op het strand van Koksijde. Een uitdagend hindernissenparcours waar zowel de ouders als de kinderen plezier aan zullen beleven.

4 – Het abdijmuseum Ten Duinen

Wie zijn kinderen een beetje cultuur wil bijbrengen, trekt op woensdag 4 en 11 april richting het Abdijmuseum Ten Duinen. Terwijl de kids deelnemen aan een creatieve workshop is er een rondleiding voor volwassenen. En wedden dat je kinderen helemaal onder de indruk zullen zijn van de Virtual Reality beleving die je sinds kort in het museum kan beleven?

Wij zijn al eens met onze vijf kinderen in het abdijmuseum geweest. Echt een aanrader! Lees hier mijn artikel erover.

Ter Duinen Abdijmuseum

5 – Het Navigo – Nationaal Visserijmuseum

Families zijn ook in het Navigo – Nationaal Visserijmuseum meer dan welkom op vrijdag 6 en 13 april, waar hetzelfde concept van toepassing is. De kids kunnen wegdromen tijdens een workshop over vissers en visserij, voor de ouders is er een thematische rondleiding.

Dit lijkt me echt iets voor mijn bijna-zes jarige zoon en fan van vissen!

6 – Koksijde Kids

Tijdens het weekend van 14 en 15 april wordt Koksijde-Bad omgetoverd tot een groot speeldorp. Koksijde Kids is voor kleuters en tieners die zich (gratis!) kunnen uitleven op springkastelen, klimtorens, gekke fietsen, megatrampolines en nog veel meer.

Hier gaan wij naartoe. Koksijde Kids lijkt me geweldig voor al onze kinderen en ook voor onze portemonnee. Misschien maken we er wel een weekendje van!

7 – Wandelzoektocht

De uitgestrekte natuurgebieden kunnen kinderen zich ontpoppen tot rasechte avonturiers. Vanaf 23 maart kan je er deelnemen aan de elfde editie van de wandelzoektocht. De nodige formulieren haal je af bij de dienst Toerisme Koksijde (prijs € 4).

Meer informatie op www.visitkoksijde.be

Comments are closed.