Mijn bureau waar ik aan blog Sofie Lambrecht

Mama ABC werd geboren op 21 september 2016, sinds die tijd zat ik na te denken. Natuurlijk was ik blij met de naamsverandering, waarbij de ABC kwam van Appelmoes, Bruisballen en Chocolade. Die naamsverandering had ook wel wat voeten in de aarde, veel werk voor mijn man, de sitebeheerder en voor mezelf. Mijn blog ging erdoor ook even in een dipje qua bezoekers.

Toch bleef ik nadenken en scheelde er iets. Ik stond toen wel voor de volle 100% achter de naamsverandering maar ik ben euh nogal een creatief persoon en dat wil zeggen dat ik het mezelf graag moeilijk maak. Nu, dus ongeveer 1,5 jaar later, twijfel ik om opnieuw een naamsverandering te ondergaan.

Omdat die twijfels blijven wil ik het er even met jullie over hebben. Dit omdat jullie heel belangrijk zijn voor mij. Ik blog omdat ik het graag doe maar jullie die dit lezen en met mij communiceren maken het écht geweldig en een droomjob. Daarom wil ik nu al even mijn hart/hoofd openzetten en mijn gedachten hier delen.

Ik heb drie verschillende scénarios en ik wil deze graag even neerpennen:

Drie mogelijkheden

1 – Mama ABC blijft en Sofie Lambrecht komt erbij

Mama ABC blijft, maar dan puur als een online magazine voor ouders. Alles wat persoonlijker is, wat veel minder te zien heeft met het ouderschap, verhuist naar Sofie Lambrecht. Alleen vind ik dat vaak moeilijk, want waar past huishouden dan? Zet ik kinderfilms op Mama ABC en volwassen films op Sofie Lambrecht? Waar zet ik dan me-time, op Sofie Lambrecht of toch op Mama ABC omdat ik wil dat ouders ook aan zichzelf denken?! En zo zijn er nog veel meer onderwerpen die moeilijk te plaatsen zijn.

Voordeel

 • Duidelijk format

Nadeel

 • Twee blogs onderhouden
 • Ik weet niet altijd precies wat ik waar moet plaatsen

2 – Naam veranderen in Sofie Lambrecht

Deze site houden zoals hij is en doordoen zoals hij is maar de naam veranderen in ‘Sofie Lambrecht’, en de url veranderen naar sofielambrecht.be.

Voordeel

 • Niet moeten beslissen waar wat moet staan
 • Eén blog onderhouden

Nadeel

 • Even een dip in aantal bezoekers
 • Bang dat het afschrikt voor mensen die mij niet kennen
 • Verlies van opgebouwd naambekendheid

3 – Zo houden en de wens om iets te ondernemen onder mijn eigen naam in de koelkast plaatsen

Dus gewoon zo verder doen zoals het nu is. Maar, en dat is belangrijk, als ik nadenk en ik mij 5 of 10 jaar in de toekomst verplaats, wil ik dan dat de mensen mij kennen als “ah die van Mama ABC” of gewoon als “Sofie Lambrecht”. Dan kies ik voor de tweede optie. Dat klinkt misschien egocentrisch of verwaand maar dat kan mij eigenlijk niets schelen. Ik ben niet zo en ik wil hier heel eerlijk zijn. Ook voel ik mij vaak geremd door “Mama ABC’ om het te hebben over zaken die niets met het ouderschap te maken hebben. Ik wil vooral mezelf kunnen zijn op mijn website en het hebben over de zaken die ik interessant vind en wil delen.

Voordeel

 • Geen extra werk, alles loopt gewoon door

Nadeel

 • Mijn wens om iets te doen onder mijn eigen naam blijft
 • De beperking dat ik soms voel blijft

Oproep

Het zou fijn zijn om jullie visie en gedachten te lezen in de comments!
Komen jullie hier om te lezen over het ouderschap, over andere zaken, beiden, wat wel en wat niet?