Als je kinderen hebt heb je vast ook al gemerkt dat ze groeien. Ze groeien, de ene al wat trager dan de anderen maar doorgaans groeien ze. Het vervelende daaraan is dat hun kledij niet meegroeit. Nou, dan zit je daar mooi met een stapel te kleine kledij. Je kan er van alles mee gaan doen, stof laten verzamelen op zolder, gebruiken als vodjes bij het schilderen, vulling voor zelfgemaakte kussens, … of je kan er eens mee tot aan een JBC rijden.

JBC en Vintykids geven tweedehands kinderkledij een nieuw leven

De meeste mensen hebben wel al eens gehoord van JBC, maar wat is Vintykids nu eigenlijk? Wel, Vintykids is een kledingwinkel, net zoals JBC. Behalve dan dat Vintykids tweedehands kindermerkkledij verkoopt. Nu slaan JBC en Vintykids de handen in elkaar!

VintyKids en JBC, beiden familiebedrijven, delen dezelfde visie op duurzaamheid. Zo vermindert het hergebruik van kinderkleding onder andere de CO2-uitstoot, het waterverbruik en het verbruik van verfstoffen. Een win voor de klant, die nog iets kan terugverdienen op de kleding, en een win voor het milieu dus.

tweedehands kinderkledij nieuw leven appelmoes bruisballen chocolade mamaabc mama blog

Terugverdienen? Dat klinkt interessant!

VintyKids selecteert zorgvuldig de binnengebrachte kledij. Indien de kledij in aanmerking komt wordt dat op de webshop geplaatst. Indien het verkocht is krijg jij 40% van de opbrengst. Leuk toch! Dat geld kan je opnieuw investeren in kinderkleding of je kan samen met je kinderen een lekker ijsje gaan eten.

Kijk even hier wat je allemaal moet doen voordat je die kinderkledij binnen kan brengen.

Dat is veel werk!

Ja, het is best wel een stappenplan. Je moet een zak bemachtigen, je registreren, een barcode afprinten, … phoeh ik zweet al als ik eraan denk. Maar bedenk eens wat je allemaal niet moet doen. Als je zelf de verkoop verzorgt van je tweedehandskledij moet je ook alles bijeenzoeken. Moet je elk kledingstuk fotograferen, de foto’s online zetten, een beschrijving erbij plaatsten, prijzen, mailen, afspreken met klanten, de rekening goed in het oog houden, naar de post rijden, …. Kortom, mijn eerste gedacht van “Oh nee, daar doe ik niet aan mee ze, teveel werk!” heb ik ingetrokken. Als je tweedehandskinderkledij wilt verkopen dan lijkt dit me echt een top idee!

Pas op! Er staat een einddatum op dit project: 6 november. Dus nog een kleine maand, moet lukken toch.

Aangezien wij nooit zelf merkjes kopen kunnen wij hier niet aan meedoen. Bij ons wordt de kinderkledij ofwel volledig afgedragen ofwel geven wij het weg aan mensen die het nodig hebben. Gratis.

Wat doe jij met te kleine kinderkleding?