Op de verjaardag van mijn man gingen we zwemmen met onze kinderen en de schoonouders! De kinderen vinden zwemmen super leuk, dus een ideaal tijdverdrijf waar we met het hele gezin van kunnen genieten. Samen met de schoonouders is het nog leuker, de kinderen zijn fan en wij ook omdat we dan eens met ons tweetjes op de glijbanen kunnen.

Subtropisch zwemparadijs S&R Olympia

Deze keer kozen we ervoor om naar het S&R Olympia zwembad te gaan in Brugge. Daar hebben ze net zoals bij S&R Rozebroeken waar we de vorige keer gingen een Subtroptisch zwemparadijs, een Provinciaal Topsportbad en een Rest-eau-Café.

sr olympia brugge mama abc blog

Gezinskleedkamers

Het leuke aan de S&R zwembaden, toch diegene waar wij al geweest zijn, is zeker ook de extra large gezinskleedkamers. In de gewone zwembaden dat ik ken is dat voor een gezin van maximum 4 personen en dan is het al krap. Meestal moeten wij opsplitsen dan of een groepscabine nemen. Bij de S&R zwembaden hebben ze gezinscabine’s waar we zonder problemen met ons gezin van zeven in kunnen. En de handige lockers zijn ook geweldig, ze zijn goed groot en je kan deze gewoon sluiten met het toegangsbandje dat je aanhebt.

Het Subtropisch zwemparadijs

Eens omgekleed betraden we het subtropisch zwemparadijs. Mijn eerste idee was dat het er druk, ongezellig en alles te dicht op elkaar was. De zwembaden voor de baby’s, peuters en kleuters lagen wat verder dus daar wandelden we naartoe. Het drukke en ongezellige gevoel verdween, daar was het rustiger en open. Oef, geweldig! Die zwembaden waren geweldig, super leuke glijbanen en waterspuiters voor de kinderen. De vloer had ook geen verraderlijke hellingen zoals in Gent, daar konden we echt op ons gemak in het water zitten en kijken naar onze spelende kinderen. Geslaagd!

sr olympia brugge mama abc blog

De wildwaterbaan

Ook dit S&R zwembad heeft een wildwaterbaan. In vergelijking met dat in Gent is het naar mijn gevoel en beleving iets minder diep maar wel een stuk langer. Een heerlijk ding, we zijn er verschillende keren ingegaan en deze keer wou onze oudste dochter ook mee. Kinderen onder 8 jaar mogen er niet zonder begeleiding in, onze dochter moesten we wel heel de tijd echt vasthouden, maar ze vond het wel geweldig leuk.

sr olympia brugge mama abc blog

sr olympia brugge mama abc blog

De glijbanen

In S&R Olympia Brugge zijn er drie glijbanen, de Magic Tube, Magic Jump en Magic Twice.

De Magic Tube is een familieglijbaan, waar je verplicht bent met een band of glijmat te glijden. Mijn man en ik gingen de eerste keer met een 8 vormige band, super gezellig! De keer erna gingen we elk op een gewone band met een kind op schoot, ook heel fijn. Behalve dan dat mijn kind eerst besloten had dat hij niet meer wou en dus het halve zwembad bij elkaar tierde, maar achteraf vond hij het best leuk!

Er is ook een spelletje, doorheen de glijbaan zijn er touch points dat je kan aantikken. Achteraf kan je bekijken hoeveel je er geraakt hebt!

De Magic Jump is de eerste keer écht schrikken bij de fameuze jump, super tof. Ook heel tof is dat je vlak voor vertrek kan kiezen tussen drie thema’s: Een onderwaterwereld met een haai, de ruimte of een kids thema. Ik heb enkel gekozen voor de onderwaterwereld en mijn man eens voor de ruimte. Heel leuk op die manier.

De Magic Twice was het allerleukste vond ik persoonlijk. Die glijbaan is lekker lang (123 meter!) en heeft leuke lichteffecten. Je ziet elkaar niet, want er zit natuurlijk een scheidingswand tussen, bepaalde momenten dacht ik werkelijk dat ik erover zou vliegen, zo hoog ging ik in de bochten. Je hoort elkaar wel en helaas kon ik niet winnen van mijn man, maar leuk was het zeker. Achteraf kan je zien hoe snel je erdoor vloog. Super!

sr olympia brugge mama abc blog

Buitenbaden en ligweide

Wij zijn niet buiten geraakt, maar ook dit zwembad heeft verschillende buitenbaden met ligweide. Het buitenbad heeft een buikschuifglijbaan. Buiten is er trouwens nog vanalles te doen, er staat een springkasteel, er is een hindernissenparcours, een doolhof en een echt zandstrand. De volgende keer gaan we beslist buiten!

Warme Lagune en golfslagbad

Ook Brugge heeft een warme lagune, een heerlijk zwembad waar je kan genieten van het warme water, bubbels of zachte stroom. Een plaats om te relaxen dus! Daar hebben we geen gebruik van gemaakt, onze kinderen zaten vol energie en hebben continue gespeeld in de kinderbaden.

Het golfslagbad was aanlokkelijk voor onze oudste! Er waren van die toffe super dikke buizen aanwezig waar je kan proberen op te klauteren en op te blijven zitten. Hilarisch om zien natuurlijk.

Stoomhut en Sauna

Mijn man is samen met wat kinderen in de sauna geweest en ik met onze oudste zoon in de stoomhut. De kinderen vonden het geweldig en zeker voor herhaling vatbaar! Ik denk echt dat we er de volgende keer een echte daguitstap van maken ipv een namiddag. We hadden werkelijk tijd tekort om alles te ondernemen.

Nog meer te doen

Er is trouwens nog meer te doen bij S&R Olympia, ik verwijs jullie graag door naar de website S&R Olympia.

Rest-eau-café

We sloten lekker zoet af met een ijsje en een drankje in het rest-eau-café. Hadden we nog meer tijd gehad konden de kinderen er heerlijk spelen in de binnen of buitenspeeltuin.

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.