sneeuwpop kerstversiering maken mama abc mamaabc blog

Dit is een gastblog, geschreven door Gea. Onderaan stelt ze zichzelf eventjes voor.

Staat bij jullie al de kerstboom? Hij is vast mooi versierd met prachtige lichtjes en kerstballen. Maar een kerstboom is pas echt af als er zelfgemaakte versieringen van je kind inhangen. Ga daarom samen lekker aan de slag en maak een paar grappige sneeuwpoppen. Hieronder leg ik uit hoe je deze heel simpel kunt maken.

Lees meer: Zelf kerstversiering maken met zoutdeeg

Sneeuwpop kerstversiering maken

Benodigdheden

  • 9 ijsstokjes
  • Lijm
  • Verf
  • Kwast
  • Wiebeloogjes
  • Garen
  • Eventueel ook nog papier en strass steentjes

Met negen ijsstokjes maak je heel simpel een grappige sneeuwpop versiering. Naast de ijsstokjes heb je nog lijm, verf, een kwast, wiebelogen, stukje garen en eventueel papier of strass steentjes nodig.

Werkwijze

Om de sneeuwpop kerstversiering maken doe je met 8 ijsstokjes die je naast elkaar legt. Lijm vervolgens een ijsstokje er schuin op. Zorg er wel voor dat het schuine stokje goed op alle andere ijsstokjes zit. Laat dit even drogen. Verf dan de bovenkant en het schuine stokje zwart en de onderkant wit. Breng eventueel meerdere lagen aan zodat de verf goed dekt. Als de verf droog is, kun je het gezichtje maken met de wiebelogen en verf. Breng met papier en/of strass steentjes wat versiering aan op de hoed. Tenslotte plak je een draadje vast aan de achterkant zodat je de versiering in de boom kunt hangen.

Welke lijm en verf kun je het beste gebruiken?

Met kinderen kun je het beste hobbylijm of knutsellijm gebruiken. Deze twee lijmsoorten zijn op waterbasis en daarom makkelijk uitwasbaar. De lijmen zijn wit en drogen doorzichtig op.

Qua verf kun je prima plakkaatverf gebruiken. Dit dekt misschien niet in één keer, maar droogt wel snel en is ook uitwasbaar. Zeker met kinderen, die toch makkelijk knoeien, is dat wel fijn.

Gea van Sien en Co

Als kind was ik al verzot op knutselen en dat is altijd zo gebleven. Drie jaar geleden heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken met mijn webwinkel Sien en Co. Sien en Co is dé webwinkel voor kinderen die gek zijn op knutselen. Daarnaast heb ik een knutselblog om ouders te inspireren, Knutselen met Sien en Co. Hier deel ik de allerleukste knutsels voor kinderen die ik zelf bedenk of vind op internet.

Heel veel knutselplezier!

Foto’s van de projectjes zijn welkom op de facebookpagina van mama ABC en via instagram #mamaabc @sofie_mamaabc

There are 4 comments Reageer!

Comments are closed.