Toen we in ons huis trokken, ondertussen 7 jaar terug, namen we meteen het boven verdiep onder handen. Het oude behang ging eraf en nieuw erop. Er ligt boven over de gang en alle vier de slaapkamers een vinyl vloer, daarbovenop legden we zowel in de gang als in drie van de vier slaapkamers laminaat. Nouja, ere wie ere toekomt mijn schoonpapa deed het behang en mijn eigen papa de laminaatvloer. Omdat we toen nog plannen hadden om in de vierde slaapkamer een grotere badkamer te maken lieten we die kamer zo.

Ons boven verdiep

Tijdens de verbouwingen hebben we die specifieke kamer gebruikt als tijdelijke keuken. Dat is namelijk de enige slaapkamer met een kraan en lavabo. Ideaal dus om daar te koken, we konden er zelfs de vaatwas aansluiten. Boven hebben we dus vier slaapkamers en een kleine badkamer (lavabo, bad, wc). Het behangpapier van de kindjes hun kamer is na die zeven jaar en heel wat stiften met creatieve uitingen best ook wel toe aan vervanging maar dat kan wachten. Het ene kamertje waar er nog geen behang en deftige vloer ligt pakken we binnenkort wel onder handen.

De kamer plannen

Een half jaar voor de verbouwingen hebben we al het behang en de laminaatvloer gekocht bestemd voor in die kamer. Eerst hadden we het plan om die kamer af te werken en die in te richten als slaapkamer tijdens de verbouwingen. Toen hadden we nog het idee om beneden een ruimte te hebben voor de keuken. Dit was dus helaas toch niet mogelijk, dus werd dat uitgesteld en namen we de kamer als keuken in beslag. Het behangpapier en laminaat ligt dus al verschillende jaren te wachten om gebruikt te worden. De plannen zijn om daar dit najaar aan te werken.

Slaapkamer meisje inspiratie
Inspiratie voor de kamer, dit is echt heel schattig, toch. Inspiratie komt van bij mistralhome.com

Omdat die kamer een lavabootje heeft kochten we ineens bij onze nieuwe badkamer voor beneden ook een nieuwe lavabo en spiegel. Die kamer was bestemd voor onze oudste dochter, toen was ze nog het enigste meisje. Voorlopig blijft dat ook het plan, maar dat kan natuurlijk nog over de jaren nog veranderen. Maar ze kijkt er al zolang naar uit dat ze daar dus zeker haar intrek mag gaan nemen zodra die kamer afgewerkt is.

Wij hebben twee slaapkamers met gewone ramen en twee slaapkamers met dakramen. Die kamer heeft een dakraam, waar we tijdens de verbouwingen al een VELUX gordijn en rolluik op laten bevestigen hebben. Het VELUX gordijn is roze, dus dat zit wel al goed. Nu de rest nog!

De invulling

Het is een beetje zoeken hoe we het best gebruik maken van de ruimte, voorlopig is het plan om onder de schuine wand het bed te zetten en tegen de lange muur er recht over een grote kast (die staat daar nu al, moeten we wel terug afbreken om de vloer te kunnen doen). Het bed, nachtkastje en de grote kast is trouwens nog van toen ik en mijn zus klein waren. Verder dus die nieuwe lavabo en er zou nog plaats voor zijn een bureautje of zithoekje.

Slaapkamer meisje inspiratie
Foto inspiratie van Mistral Home

Lees hier alle blogs over onze verbouwingen en inrichting.

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.