Dit staat al enorm lang op mijn to do lijstje. Eindelijk heb ik er nu eens echt werk van gemaakt! En er komen er nog, hoe ons maar in de gaten. Ze zijn heel simpel, goedkoop en vlug te maken!

Sensory Bottles

“Sensory Bottles” staat eigenlijk heel simpel voor flesjes gevuld met “iets” dat de kinderen sensorisch aanspreekt, dat kan werken op kleur, geluid, vorm, … of een combinatie natuurlijk. In het Nederlands hebben we het algauw over sensopathisch spelen. Met als hoofddoel om de zintuigen van het kind aan te spreken en uit te dagen. Denk dus aan horen, ruiken, zien, voelen en proeven. Bij de flesjes die ik vandaag aan je toon ligt de nadruk op het horen. Diegene die ik vandaag aan je laat zien zijn heel erg simpel te maken. Deze sensory bottles zijn heel basis en de materialen ervoor heeft iedereen wel in huis. Dus, geen excuses om er niet aan te beginnen.

Benodigdheden

 • Flesjes, liefst redelijk smal zodat kleine peuterhandjes het kunnen vastnemen
 • Droge spaghetti
 • Droge rijst
 • Droge spirelli
 • Lijm
 • Trechter

Sensory Bottles maken met rijst en pasta

 

Werkwijze

 1. Draai de flesjes open 😉 .
 2. Vul eentje met rijst, daarvoor is een trechter super handig.
 3. Vul een andere met spirellitjes, kan je gewoon er zo indoen of via de trechter. Mijn spirellitjes zaten soms wel wat vast in de trechteruitgang.
 4. De voorlaatste vul je op met spaghetti. Deze kan je gewoon in 2 of in 3 kraken.
 5. De laatste vul je met spaghetti en met rijst, voor de leuk kan je er ook nog wat spirellitjes bijdoen.
 6. Flesjes dicht! Voor de veiligheid kan je altijd wat lijm aan de binnenkant van de dop doen zodat de kinderen het er niet meer kunnen afdraaien.
 7. Geef ze aan je kinderen en laat ze maar doen! Je kan er samen muziek mee maken, een liedje op verzinnen, ze doorheen de living rollen, …

 

Heel veel speelplezier!

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.