Paasvakantie

Jiha! We zitten lekker midden in de paasvakantie. Geen wekker, zo lang ontbijten als nodig is – al valt het me op dat de middelste zoon nu minder lang aan de ontbijttafel zit dan tijdens school! Hele dagen in pyjama – de kindjes, ik niet! En de dochter meestal ook niet, ze wisselt nogal graag van kostuum. Nu het gestopt is met regenen heerlijk een kapotte broek aantrekken en lekker buitenspelen in de aarde en modder.

Hoe gaat het ondertussen met school

De oudste zoon
De heel erg moeilijke en slopende kerstperiode is helemaal voorbij. Oef, eindelijk! Het gaat weer echt beter met hem. Al is het niet als voorheen. Nee, we merken wel dat het eerste leerjaar heel erg veel vraagt van hem. Zo heeft hij het veel moeilijker met kleine veranderingen als voorheen. Er zijn niet veel druppeltjes nodig om zijn emmer te laten overlopen. Maar, hij is zo blij dat hij kan schrijven en lezen. Hij doet het heel erg graag en veel. Het is super om hem zo bezig te zien. Hij leest alles wat er voorbij komt, heeft het allemaal gezien. Hij doet ons ook echt versteld staan! Het gaat allemaal zo goed doordat hij een sterke wilskracht heeft. Hij wil het kunnen dus gaat hij er volledig voor. Super trotse mama hier.

De dochter
Het einde van haar kleuterperiode nadert met rasse schreden. Nog een zuchtje en een scheetje en het is heerlijk lang zomervakantie (jaja ik tel al af woehahaha ) zeker met die heerlijke maand mei en feestdagen daartussen. Geweldig. Maar nog eerst even wat school. Ze is schoolrijp verklaart, klaar om te schrijven en te lezen. Ik ben zo benieuwd hoe ze dat zal doen. Momenteel zien wij niet dezelfde wilskracht als bij haar oudste broer. Mijn dochter is daar zo niet mee bezig. Of toch wel. Soms wel, ze schrijft al heel goed haar naam, en die van bijvoorbeeld haar zusje en mama en pop en nog tal van woordjes. Dat deed de oudste zoon dan weer niet vorig jaar. Ze is veel gegroeid vinden wij het afgelopen jaar. Ze is en blijft natuurlijk mijn dochter met al haar bijzonderheden. Dat zal ook niet zo gauw veranderen, en al zeker niet helemaal. Toch merken we dat ze groter wordt! Een heerlijk meisje dat weet wat ze wil. Ze gaat heel erg graag naar school, de moetjes zijn soms wat minder. In het derde kleuterklasje is er 1 moetje per week. Dat is soms wat lastig om te halen. Ook mede daardoor ben ik heel erg benieuwd naar volgend jaar toe. Maar hier dus ook weer een trotse mama van een schattige meid.

De middelste zoon
Ik denk dat hij ons nog het meest van allemaal verbaasd. Hij gaat heel erg graag naar de klas! Het gaat heel goed, mede doordat de begeleiders ook zo goed kunnen omgaan met hem. Echt een super school met een super team. We hebben het getroffen. Hij speelt er graag, zelfs soms samen met enkele klasvriendjes, hij tekent iets als een kopvoeter, … Jaja, driedubbel trots!

De jongste zoon
Omdat hij van eind november is kan hij niet instappen in de peuterklas dit jaar. Hij zal – normaal – starten vanaf september direct in de eerste kleuterklas. Nog eventjes lekker bij mama en de baby blijven!

Het gaat helemaal goed dus. Het was een mindere start, met een dieptepunt rond Kerst en nu zijn we toch weer hoger! Ik hoop dat we op een lekker lang plateau zitten en dat het dus goed blijft gaan.

Hoe gaat het bij jullie kindjes met school?

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.