Ik was erbij toen de nieuwe chocolade van Callebaut: Ruby werd voorgesteld aan het publiek.
De voorstelling van de nieuwe chocolade ging door bij de Gentse chocolatier en Belgisch kampioen Marijn Coertjens. België is het allereerste land waar, vanaf april, ruby creaties bij artisanale chocolatiers in de vitrine zullen liggen.
Ik vind de smaak in het begin heel zoet, doet me denken aan witte chocolade. Na een tijdje komt de zure, meer frambozen, smaak naar boven. Ik vind het heel erg lekker en speciaal!
[beautifulquote align=”full” cite=””]Er is geen toevoeging van kleurstof, ook niet van fruitsmaken. De natuurlijke smaak is fruitig, met frisse zuren, zonder de klassieke bitterheid van cacao. – Frederic Janssens, brand manager bij Callebaut[/beautifulquote]De Ruby-chocolade is ontwikkeld in het R&D-centrum van Callebaut in Wieze, Lebbeke. Er ging een lang productieproces aan vooraf.
Na donker, melk en wit is er nu ruby: de meest bijzondere chocoladerevelatie van de voorbije 80 jaar. Een geschenk van de natuur dat verrast en intrigeert met een compleet nieuwe chocoladesmaak en -kleur, geboren uit de ruby cacaoboon en zónder toevoeging van kleurstoffen of fruitsmaken.
Met uw keuze voor Callebaut® ruby RB1, ondersteunt u de cacaoboeren. Het partnership tussen Callebaut® en de Cocoa Horizons Foundation staat in voor de sourcing van duurzame cacao en het stimuleren van ondernemerschap onder de cacaoboeren.
Met elke ruby Callet™ geeft u specifiek heel wat terug aan de cacoboeren in Ivoorkust en Ghana. Via trainingsprogramma’s en financiële incentives worden zij gemotiveerd om de kwaliteit van hun oogst én de oogstopbrengsten te verbeteren. Dankzij het partnership met de Cocoa Horizons Foundation zijn we ook in direct contact met de coöperatieven van cacaoboeren waar we mee samenwerken.
Bron: https://www.callebaut.com/nl-BE/ruby