Zwanger zijn doet wat met het haar. Sommige vrouwen hebben daar niet zo veel last van anderen merken heel erg veel verschil op. Toen ik enkele maanden geleden het persbericht zag van Syoss en de nieuwe formule waarin ze beloven je haar 10 keer sterker te maken, moest ik dat gewoon uitproberen! Ik kreeg 3 productjes opgestuurd en heb die ondertussen wekelijks getest. Ik was mijn haar gemiddeld 2 keer per week.

Syoss Ceramide Complex

Syoss begrijpt dat veel vrouwen last hebben van droog haar, dit door externe factoren. Denk aan wassen, drogen en stylen. Het is logisch dat dit veel vraagt van het haar en veel schade kan veroorzaken. Ik weet er zelf veel te weinig van om dat nu op die manier te gaan vergelijken met het haar dat anders wordt tijdens een zwangerschap. Uit ervaring weet ik gewoon dat het zo is. Meestal, bij mij toch, is het tijdens de zwangerschap iets mooier en voller. Een paar maanden na de zwangerschap is het weer heel wat anders, moet ik meer moeite doen om het in model te krijgen en zo te houden. Het haar dat minder uitviel tijdens het zwanger zijn valt er nu wel uit, wat dan heel veel lijkt.

Er zal daar vast wel een heel wetenschappelijke verklaring voor zijn. Ik dacht, ik kan deze nieuwe shampoo maar eens uitproberen! Wie weet helpt het me wel. Extra sterk haar is altijd mooi meegenomen natuurlijk.

review syoss ceramide complex henkel beauty our happily ever afterMijn ervaring met deze Syoss lijn

Het allereerste wat mij opviel was: “Waaauw, wat een schitterende paarse kleur!”. Helemaal niets te maken dus met de inhoud, maar hey het oog wil ook wat hé. De kleur van de flessen was dus alleszins al goedgekeurd.

Mijn eerste wasbeurt kon ik er niet over uit hoe lekker het wel rook. Deze shampoo’s pakken niet met de geur uit maar dat viel me gewoon op. Vast komt het wel in vergelijking met de shampoo die ik ervoor gebruikte, die rook bijna niet. Dusja ik was al meteen een beetje extra enthousiast. De shampoo en de conditioner zijn normaal van textuur, zoals ik het verwacht en ken van andere merken. De shampoo schuimt heel erg lekker. De producten zijn fijn om te gebruiken.

De mousse gedraagt zich ook zoals ik van een mousse verwacht. Deze shampoo lijn mag je zeker gebruiken voordat je gaat drogen of het haar stylen. Syoss zorgt ervoor dat het haar sterker is en beter beschermd. Zelf doe ik dat momenteel niet. Ik heb daar zo mijn periode’s in, vooral toen ik een korte pony had stijlde ik mijn haar enkele keren per week. Nu doe ik dat niet meer. Wel vind ik het leuk om af en toe eens wat mousse door mijn haar “te knijpen” om er zo wat extra slag of diepte in aan te brengen. Het voelt ook gewoon leuk om te doen.

Ik vind het een beetje lastig om te gaan vergelijken met de vorige zwangerschappen. Ik hoorde rondom mij wel al signalen van andere mama’s die ook bevallen zijn rond februari dat ze ontzettend veel haaruitval hadden. Wat normaal is na een zwangerschap. Mijn voorbije 4 zwangerschappen had ik daar op een bepaald ogenblik ook enorm veel last van. Nu heb ik dat niet. Ik kan wel niet zeker zijn dat het door deze shampoo komt, want het is ook de eerste keer dat ik na een zwangerschap korter haar heb. Dus dan valt dat haarverlies minder op natuurlijk.

Beschikbaarheid en prijzen

Het volledige Syoss Ceramide Complex gamma is vanaf nu beschikbaar bij de supermarkt en de drogist.

Adviesprijs Syoss Ceramide Complex shampoo: 4,49 euro voor 500ml.
Adviesprijs Syoss Ceramide Complex conditoner: 4,49 euro voor 500ml.
Adviesprijs Syoss Ceramide Complex hairspray: 4,99 euro voor 250ml.
Adviesprijs Syoss Ceramide Complex mousse: 4,99 euro voor 250 ml.

Koop producten van Syoss bij bol.com.

Ik ben heel blij met deze haarproducten en de kans zit er werkelijk in dat eens deze producten op zijn ik ze gewoon opnieuw aanvul.