Ik eet enorm graag yoghurt met cruesli. Vroeger kocht ik deze altijd gewoon in de winkel. Het is duur en vaak zitten er ingrediënten in die ik liever niet heb. Daarom ben ik het zelf beginnen maken. Cruesli maken is heel erg simpel, het gaat vlug en het handige is dat je zelf kiest wat er allemaal in zit. Wil je er stukjes chocolade in? Geen probleem. Rozijntjes? Gooi er maar bij! Hier kan je mijn basis recept zien voor cruesli.

Zelf cruesli maken

Ingrediënten en benodigdheden

Zelf cruesli maken is super leuk omdat je helemaal zelf kan kiezen wat je er allemaal in doet. Ik varieer soms maar dit is zowat mijn basis recept:

  • Oven voorverwarmen op 160 graden
  • Bakblik
  • Mixer/Blender
  • 50 gram hazelnoot – 25 gram hazelnoot
  • 25 gram walnoot
  • 25 gram amandelnoot
  • 250 gram havermout
  • 6 eetlepels water
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels esdoornsiroop – kan ook honing zijn of andere vloeibare zoetstoffen

Werkwijze

  1. Doe de havermout in het bakblik.
  2. Doe de hazelnoot, walnoot en de amandelnoten in de mixer en maal fijn – niet tot notenpasta!
  3. Doe de overige hazelnoten er bij en vermaal heel kort.
  4. Doe deze mengeling bij de havermout in het bakblik.
  5. Smelt twee eetlepels kokosolie en giet over het mengel in het bakblik.
  6. Doe daarover nog twee eetlepels esdoornsiroop en het water.
  7. Goed mengen.
  8. Verdeel alles mooi over het bakblik.
  9. 20-25 min in de oven, even omroeren en dan nog eventjes erin tot alles mooi bruin is.
  10. Smakelijk!
  11. Je kan er natuurlijk nog rozijnen, chocolade, gedroogd fruit of andere aan toevoegen naar smaak.

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.