Mijn oudste zoon, zijn neefje en mijn man trokken richting Technopolis om het Nintendo Labo te beleven! Ze maakten de Toy-Con-Modelauto en mochten ook alle andere producten uittesten. Het Robotpakket werd ook uitvoerig getest! Ze vonden het kei leuk.Bekijk nu de sfeerbeelden.

Nintendo Labo

Ontdek nieuwe manieren om te spelen! Nintendo Labo wordt op 27 april uitgebrachtin Europa.

Nintendo Labo is een nieuwe productlijn waarmee je op een interactieve manier kunt bouwen, spelen en ontdekken, speciaal ontworpen om creatieve geesten van elke leeftijd te inspireren. De Nintendo Labo-pakketten geven je in combinatie met een Nintendo Switch-systeem de middelen en technologie om zelf creaties te bouwen, er games mee te spelen, en te ontdekken hoe je met Nintendo Switch-technologie ideeën kunt omzetten naar de realiteit. Kijk hier naar een eerste indruk van Nintendo Labo op YouTube.

Nintendo Labo Mama ABC

Innovatief entertainment

Met Nintendo Labo bouwt Nintendo voort op zijn geschiedenis in innovatief entertainment en gameplay-ervaringen, en versterkt hiermee de missie van het bedrijf: een glimlach toveren op de gezichten van iedereen. Met elk Nintendo Labo-pakket kan iedere creatieveling de kartonnen bouwplaten, speciaal ontworpen om samen te werken met de Nintendo Switch en de Joy-Con-controllers, transformeren naar interactieve creaties genaamd Toy-Con. Een piano, een motor, een robot en nog veel meer. Elke Toy-Con wordt door een combinatie met de Nintendo Switch op een andere manier tot leven gewekt. Tijdens het bouwen zul je zelf ontdekken hoe de achterliggende technologie werkt, en zelfs nieuwe manieren uitvinden om met iedere Toy-Con te spelen.

[beautifulquote align=”full” cite=””]Ons doel is om een glimlach te toveren op de gezichten van iedereen die met Nintendo in aanraking komt.[/beautifulquote]

Je kunt bijvoorbeeld een volledig werkende piano met dertien toetsen maken die je muzikale akkoorden tot leven brengt, zodra deze gecombineerd worden met een Nintendo Switch-systeem en de rechter-Joy-Con. Tijdens het spelen detecteert de infraroodbewegingssensor in de rechter-Joy-Con welke toetsen worden ingedrukt. Deze worden daarna direct afgespeeld door middel van de ingebouwde speakers van het gamesysteem. Opkomende muzikanten kunnen ook experimenteren met hun eigen muzikale creaties.

Nintendo Labo Mama ABC

Ga op avontuur

Rijd naar nieuwe, onbekende bestemmingen met je eigen motor. Bouw een werkend stuur waar links en rechts een Joy-Con in verwerkt zit, en in het midden een Nintendo  Switch wordt geplaatst. Druk op de startknop, draai aan het rechterhandvat om gas te geven en ga op in het raceavontuur dat zich op het scherm van je Nintendo Switch afspeelt.

[beautifulquote align=”full” cite=””]Nintendo Labo nodigt iedere speelse creatieveling van elke leeftijd uit om te bouwen, spelen en nieuwe manieren te ontdekken om met de Nintendo Switch te spelen.[/beautifulquote]

“Ons doel is om een glimlach te toveren op de gezichten van iedereen die met Nintendo in aanraking komt,” vertelt Satoru Shibata, CEO van Nintendo of Europe. “Nintendo Labo nodigt iedere speelse creatieveling van elke leeftijd uit om te bouwen, spelen en nieuwe manieren te ontdekken om met de Nintendo Switch te spelen. Persoonlijk hoop ik ook veel mensen te zien die samen met hun familieleden, met een grote glimlach, veel plezier beleven aan het bouwen van de pakketten.”

Bouwen en ontdekken is even leuk als spelen

Met Nintendo Labo is het bouwen en ontdekken even leuk als ermee spelen. Elke Toy-Con stelt je voor een geweldige uitdaging en verschillende lagen van complexiteit, en maakt van elke variant een unieke ervaring. Het bouwen van Toy-Con wordt pas echt leuk als je er met familie en vrienden aan begint, mede door het samenwerken en delen van je Nintendo Labo-ervaringen. Als je Toy-Con gebouwd is, kun je deze volledig naar eigen wens personaliseren met stiften, kleurtjes, stickers en verf. De enige limiet is je eigen fantasie. Vanaf 27 april zal er ook een speciale decoratieset met sjablonen, stickers en gekleurde tape verkrijgbaar zijn.

Nintendo Labo wordt op 27 april in Europa uitgebracht in twee varianten: het mixpakket en het robotpakket. Beide pakketten bevatten alles wat je nodig hebt om je Toy-Con tot leven te doen komen, inclusief de bouwmaterialen en relevante Nintendo Switch-software.

Mixpakket

Nintendo Labo Mama ABC

 Met het mixpakket kun je heel veel verschillende Toy-Con bouwen: Een Toy-Con-modelauto, een Toy-Con-hengel, een Toy-Con-huis, een Toy-Con-motor en een Toy-Con-piano.
  • Toy-Con-modelauto: Plaats de linker- en de rechter-Joy-Con in je zelfgebouwde modelauto en bestuur het via de touchscreenbesturing op de Nintendo Switch.
    Dankzij de trillingen van de HD-trilfunctie in de Joy-Con-controllers zal de auto bewegen in de richting die jij kiest. Dit pakket bevat materialen om twee
    modelauto’s te bouwen.
  • Toy-Con-hengel: bouw een hengel met een dynamisch draaiende spoel en lijn die bevestigd zijn aan een houder voor de Nintendo Switch. Vang een van de vele exotische vissen die over het scherm van je Nintendo Switch zwemmen door je hengel uit te werpen en je lijn met haak te laten zakken. Zodra de Joy- Con die in de spoel verwerkt zit begint te trillen, zul je om de vis te vangen de lijn snel binnen moeten halen en de hengel omhoog moeten trekken.
  • Toy-Con-motor: plaats beide Joy-Con-controllers in een zelfgebouwd stuur om een motor op het scherm van je Nintendo Switch te besturen. Druk op de startknop om de motor te starten en draai aan het rechterhandvat om gas te geven. Sturen doe je door in de juiste richting te leunen of het stuur naar links en rechts te bewegen.

Nintendo Labo Mama ABC

 

  • Toy-Con-huis: als je verschillende blokjes in de openingen aan de zijkant en onderkant van het huis stopt, wordt het mogelijk om met een schattig wezentje op het scherm van je Nintendo Switch te communiceren, het te voeren of er games mee te spelen. Elk blokje heeft een unieke vorm en wordt herkend door de infraroodbewegingssensor op de rechter-Joy-Con die bovenin het huis verwerkt is.
  • Toy-Con-piano: na het bouwen van een prachtig ontworpen piano met dertien toetsen, en het plaatsen van een Nintendo Switch-systeem en Joy-Con-controllers, wordt het mogelijk om je eigen muziek te maken door de toetsen in te drukken. Je kunt zelfs knoppen bouwen en toevoegen om nieuwe geluidseffecten en tonen te maken.

Nintendo Labo Mama ABC

Robotpakket

Nintendo Labo Mama ABC

  • Toy-Con-robot: bouw een draagbaar robotpak en plaats de linker- en rechter- Joy-Con-controller in de voorziene gleuf van de rugzak en het vizier. Bestuur de robot die op de tv te zien is, door de Nintendo Switch in de houder te plaatsen. Beleef enorm veel speelplezier op verschillende manieren, waaronder de Robot- stand waarmee je gebouwen en vliegende schotels in-game kunt vernietigen.

Nintendo Labo Mama ABC

Probeer als een van de eersten Nintendo Labo uit. Je kunt je nu inschrijven om een van de Nintendo Labo-workshops bij te wonen. De Nintendo Labo-workshops zijn een speciaal evenement waar we kinderen, ouders, media en invloedrijke social media-gebruikers uitnodigen om met Nintendo Labo te bouwen, spelen en ontdekken. Het is zelfs mogelijk dat je deel uit zult maken van onze campagne waarin we mensen over de hele wereld laten zien wat Nintendo Labo is. Ga naar www.nintendo.be/nl/nintendolabo om meer te weten te komen over Nintendo Labo of om je in te schrijven voor een van de Nintendo Labo-workshops.

Opmerking: Je hebt een Nintendo Switch-systeem nodig!

Onze mening na het Labo in Technopolis

Zoals je kon zien op ons filmpje bovenaan dit artikel hadden mijn zoon en zijn neefje de tijd van hun leven! Ze bleven er maar over doorgaan bij thuiskomst en waren extreem trots op hun diploma dat ze er kregen (niet in beeld). Ze kunnen niet wachten tot ze hun Toy-Con-Modelauto ontvangen thuis om verder te spelen (ze worden later opgestuurd). Ze willen heel graag beide pakketten. Het Robotpakket heeft enorm veel indruk gemaakt. Het brengt een heel nieuwe dimensie in het spelen.

Hoe geweldig is het om zelf zaken te kunnen knutselen die dan nog werkelijk dingen kunnen doen in combinatie met de Nintendo Switch?! Dit kan kinderen echt gaan kriebelen tot meer creativiteit, outside the box denken of zelfs de zin om te gaan programmeren. Ook mijn man, die mee was met de jongens, was er heel positief over. Het is relatief eenvoudig in elkaar te zetten en het is van een goede kwaliteit. Wij zijn fan!

Onze mening sinds we het mixpakket thuis hebben

Wij hebben ondertussen het mix-pakket thuis sinds enkele dagen. Mijn oudste zoon is er elke dag, elk uur mee bezig. Hij bouwt, test uit en speelt. Er zit ook een kit bij om de creaties te versieren maar dat is niet zo zijn ding, een sticker met oogjes erop en dat is genoeg voor hem.

Ik merk dat het ook helpt om contact te leggen met zijn jongere broertjes. Hij neemt de leiding en zij kijken hun ogen uit wat die grote broer allemaal doet en maakt.

 


Ga naar het Belgische YouTube-kanaal om de laatste nieuwtjes van Nintendo te volgen.

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.