Vals spelen bij Monopoly
Afbeelding van pixabay

De resultaten van de valsspeel-enquête zijn bekend: Belgen spelen meer vals dan Nederlanders! Ik kan met alle eerlijkheid zeggen dat ik nooit bewust vals speel. Nooit. Echt waar.

Betrapte Vlamingen willen als straf liefst gehandboeid worden met Dimitri Vegas & Like Mike. Nou, geef mij maar Koen Wauters!

In het kader van Wereld Monopoly Dag op 19 maart heeft Hasbro onderzoek gedaan naar het valsspeelgedrag van Belgen.

Uit een recent internationaal onderzoek van Hasbro blijkt dat bijna de helft van de Monopoly-spelers valsspelen. Voor de valsspelers onder ons is er goed nieuws. Binnenkort brengt de spelletjesproducent een nieuwe editie uit: de Monopoly Valsspelers Editie. Dit spel beloont valsspelen en zo krijgen valsspelers na al die jaren eindelijk hun zin. Zolang ze niet betrapt worden!

Maar hoe zit dat nu in België? Wordt er bij ons ook zoveel valsgespeeld tijdens het spelen van Monopoly? Hasbro Benelux heeft het voor jou uitgezocht aan de hand van een lokale enquête bij Vlamingen en Walen van 18 tot 65 jaar.

Vals spelen bij Monopoly

Stoute Belgen

Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders best braaf zijn: slechts 25% zegt vals te spelen. Wat dat betreft zijn de Belgen met 30% een stukje stouter. Of eerlijker met het invullen van enquêtes, natuurlijk. En brengt het valsspelen dan ook iets op? Ja dus, 68% wint soms tot regelmatig door vals te spelen.

Mannen lopen meer tegen de lamp

De mannen zijn de ferventste valsspelers. Meer bepaald de vrienden en broertjes worden het meest gesnapt. Je weet nu dus wie je in de gaten moet houden tijdens het volgende spelletje Monopoly!

Valsspelen bij Vlamingen

De grote meerderheid van de Vlamingen (76%) speelt weleens Monopoly. 27% van de ondervraagde Vlamingen gaf toe dat ze tijdens het spelen van Monopoly valsspelen.

Meest voorkomende Monopoly-ergernis bij medespelers

De beste manier om je medespelers te irriteren is door zo snel mogelijk de duurste straten in jouw bezit te hebben. Deze strategie wordt ook door de Vlaming het liefst toegepast.

Vals spelen bij Monopoly

 Geld stelen van de bank is dé manier om vals te spelen

Wij Belgen spelen vooral vals door geld te stelen van de bank of door gewoonweg te weinig te betalen. Het manipuleren van de pion is ook een geliefde manier om de boel te belazeren.

Slechte verliezers

Verliezers of betrapte valsspelers uiten hun frustratie vooral door het speelbord weg te zwieren of Monopolystukjes weg te keilen.

De sanctie voor valsspelers: in de gevangenis met je favoriete Celebrity

Stel dat je toch betrapt wordt in het spel, dan moet er natuurlijk een gepaste straf volgen: in de boeien en naar de gevangenis. We vroegen met welke BV ze de cel zouden willen delen of aan wie ze gehandboeid willen worden.

Vlaamse vrouwen kozen voor Dimitri Vegas & Like Mike. Natuurlijk legden we dat resultaat graag voor aan Dimitri: “Haha, mooi compliment – al sta ik nu niet te springen om een nacht in de gevangenis door te brengen.” Gevraagd waarom hij denkt dat DVLM gekozen werd, antwoordde hij: “Misschien zien we er te crimineel uit of zo, dat is dan waarschijnlijk een puntje waar we aan moeten werken (lacht).”

Of hij zelf al eens valsspeelt? “Ik ben heel competitief ingesteld en haat verliezen, dus ik durf de spelregels wel ‘occasioneel te buigen’ om te winnen… een gezelschapsspel spelen met mijn schoonvader bijvoorbeeld, eindigt meestal met om ter hardst te cheaten”.

Zowel mannen als vrouwen in Wallonië zouden het overwegen om iets illegaals te doen als ze in ruil daarvoor met RTL-presentator Jean-Michel Zecca hun straf mogen uitzitten.

Kopen?

Op dit moment is het bij bol.com uitverkocht (klik toch maar eens, wie weet!) maar hier is het wel te verkrijgen.


Noot: enquête uitgevoerd door BrandScience onder 500+ respondenten van 18-65 jaar in België en Nederland in opdracht van Hasbro Benelux, 9/2/2018.

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.