coschedule-social-media-beheren-our-happily-ever-after-2

Een tijdje terug kwam ik, eigenlijk eerder per toeval, op een facebook groep vol met bloggende mama’s de plugin CoSchedule tegen. Het intrigeerde me en ik zocht er informatie over op. Algauw installeerde ik de proefversie.

Aangezien ik nu deze blog schrijf moet dat wel zeggen dat ik er enorm tevreden over ben. Daar is nog een andere reden voor, maar dat komt straks aan bod!

coschedule-social-media-beheren-our-happily-ever-after-1Wat doet CoSchedule voor mij

CoSchedule, wat is dat nu voor een beest? In mijn beleving en bewoording is dat een kalender. Een kalender waarin je een overzicht hebt van je blogposts. Niet alleen van je posts, nee daar zit het hem in! Ik heb CoSchedule verbonden met mijn google+, mijn facebookpagina en mijn twitter account. Wauw! Dat is handig. Ik kan mijn post plannen en daarbij het grote deel van mijn overige social media.

Tijd besparen

Dat bespaart me dus enorm veel tijd. Ik hoef niet zelf eraan te denken of speciaal nog even vlug letterlijk tussen de boterhammen met meme-choco mijn blog te delen op mijn facebook pagina, op google+ en op twitter. Nee, ik plan dat in en CoSchedule doet dat voor mij. Ideaal. Ik mis er nog instagram op maar misschien komt dat nog, hopelijk.

coschedule-social-media-beheren-our-happily-ever-after-1Meer aanwezig op Social Media

Doordat ik het zo makkelijk en overzichtelijk kan inplannen ben ik meer aanwezig op mijn verschillende social media kanalen. Ik plan meerdere tweets in op meerdere dagen, iets waar ik anders nooit aan toekom of waar ik heel vlug het overzicht verlies. Dit is voor mij een geheel nieuwe dimensie en het bevalt super goed.

Top posts

Wat ik als derde puntje super vind aan CoSchedule is het overzicht van mijn top-artikelen. Ik kan zien hoeveel keer en via welk kanaal ze gedeeld zijn. Heel fijn om dat te kunnen opvolgen.

Wat is CoSchedule volgens hen zelf

Bekijk zeker eens deze video, daar word je al een heel stuk wijzer van:

Zoals je ziet in de video kan je heel makkelijk je blogpost inplannen en waar deze verschijnen. Er zijn nog tal van zaken dat ik nog niet zelf volop gebruik. Ik schrijf bijvoorbeeld nog altijd mijn artikelen in mijn “blog” zelf en niet via evernote. Misschien moet ik dat maar eens een kans geven, wie weet heeft dat nog tal van voordelen. Ook werk ik alleen aan mijn blog, stel dat ik nu regelmatig zou werken met gastbloggers of deze blog zou delen met iemand heeft CoSchedule daar ook een meerwaarde voor. Zelf heb ik me daar nog niet in verdiept omdat het op mij geen toepassing heeft. Misschien komt dit ooit nog.

CoSchedule, mijn besluit

Na CoSchedule een dikke week te gebruiken wil ik er echt mee verder werken. Het geeft me rust, meer tijd en toch een grotere aanwezigheid in mijn social media kanalen.

Het nadeel is dat ik momenteel geen budget heb ervoor en het dus wel prijzig is. Daarom deze review, op deze manier krijg ik 50% korting! En ook, mocht je interesse hebben om er zelf mee aan de slag te gaan … als je CoSchedule uitprobeert (14 dagen gratis testen, zonder verplichting) en dan aankoopt via deze link krijg ik nog eens 10% korting erbij. Dus zeker doen via mij hé … 😉

Met wat beheer jij je social media?