
Home made vanille extract
14 februari 2025
Home made popcorn met suiker zoals bij de cinema
14 februari 2025
Mochi met ijsvulling
Ingrediënten
- 1 zakje diepvries frambozen
- honing
- 100 gram rijstmeel (sticky rijst)
- 200 ml water
- 70 gram suiker
- maiszetmeel
Instructies
- Frambozen sorbet ijs: Mix bevroren frambozen tot er ijsstructuur onstaat. Tijdens het mixen beetje water toevoegen om het gladder te maken. Ik voegde ook honing toe want ze waren heel zuur.
- Meng 100 gram rijstmeel (van sticky rijst, vraag uitleg in de winkel) met 200 ml water en 70 gram suiker
- Zet dit mengsel afgedekt 2 min in de microgolfoven, daarna roeren
- Het mengsel moet beginnen glanzen en wat glazig zijn
- Strooi maïszetmeel op je werkblad en rol het nog warme deeg uit
- Laat 10 minuten rusten
- Duw ronde vormen eruit en wikkel het ijs erin
- Eet meteen of bewaar in de diepvries
Video
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!