Dit weekend (1 oktober) is het weer zover! Honderden bedrijven zetten hun deuren open voor de gewone mens. Dit jaar staan bedrijven met een lange geschiedenis extra in de kijker.

Ik mocht al op preview gaan bij Vondelmolen. Vondelmolen bestaat dit jaar 150 jaar!

Leuke uitstap met kinderen

Veel bedrijven doen een extra inspanning om het ook aantrekkelijk te maken voor kinderen! Kinderen kunnen er echt veel van bijleren en het is gewoon vaak heel gezellig zo’n open bedrijven dag! Er zijn 156 bedrijven dit jaar die extra moeite doen, kijk maar eens hier voor de volledige lijst! Dat gaat dan om een springkasteel, wat lekkers of andere soorten van extra entertainment.

open bedrijven dag 2017 vondelmolen mama abc blog

Uitgetest: Vondelmolen peperkoekfabriek

Als blogger mocht ik al even op bezoek gaan in de Vondelmolen peperkoekfabriek. Opgelet, inschrijven op voorhand is verplicht.

Ik mocht reeds Vondelmolen bezoeken, het was in de spits toch anderhalf uur rijden voor mij waarin ik wel dacht “Is het dat allemaal waard?”. Wel, ik kan je zeggen “Ja!”. Ik kreeg samen met andere bloggers en pers een rondleiding doorheen de fabriek. Het is echt bijzonder interessant om de geschiedenis te weten te komen. De horen dat het nog altijd een echt familiebedrijf is, reeds de vijfde generatie van vader op zoon. Met eens een sterke dame die het bedrijf heeft voortgezet nadat haar man was gestorven én het ook echt deed bloeien. De geschiedenis is echt mooi visueel weergegeven.

open bedrijven dag 2017 vondelmolen mama abc blog

Er zijn overal leuke borden voorzien met tekst en weetjes. Dat is heel fijn, zeker als je de rondleiding zonder gids zou doen. De geur is ook gewoonweg zalig! Het is echt een hele beleving. Nu ik weet hoeveel passie er in de peperkoek zit smaakt hij nog extra lekker.

 

Een peperkoekfabriek spreekt nog steeds tot de verbeelding van jong en oud. Wij bieden nu deze unieke kans. Er valt heel wat te zien tijdens de rondleiding, en daarbovenop voorzien we heel wat animatie voor de kinderen tijdens het foodtruckfestival. – openbedrijvendag.be

open bedrijven dag 2017 vondelmolen mama abc blog

open bedrijven dag 2017 vondelmolen mama abc blog

open bedrijven dag 2017 vondelmolen mama abc blog

Opgelet: Voor sommige bedrijven moet je reserveren

Voor sommige bedrijven is reservatie noodzakelijk, bekijk hier de volledige lijst en hoe je dat kan doen! Ook voor Vondelmolen moet je reserveren.

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.