Gezonde gevulde brooddozen

Alweer een hele tijd geleden gaf ik de kindjes in hun brooddozen wel eens een boterham mee met iets “gezonder”. Soms aten ze dat op, soms niet. Tot mijn zoontje af en toe wat vreemd deed na school en hij dan vertelde dat hij moest eten. Dan ben ik ermee gestopt. Sindsdien krijgt hij enkel wat hij vraagt en dat is 90% boterhammen met choco, de laatste tijd ook af en toe eens boterhammen met confituur.

Al een hele tijd wou ik terug een poging wagen om daar variatie in te brengen, gezonde variatie. Vorige week ging de zoon zijn brooddoos stuk en ik greep die kans met beide handen. Ik bestelde een resem brooddozen van Goodbyn in roze en blauw bij kudzu.

lunch

Deze ochtend was het dan zover, ik nam de drievaks-brooddozen en vulde deze met ei, pasta, mandarijn en boterhammen met hun favo beleg. Tot mijn zoon het zag. Drama alom. Ik wil dat niet!! Maar ik ga er een sticker op kleven waarop er staat dat je dat NIET moet opeten. Dit stelde hem niet rustig. Hij wou de andere brooddozen, dus ok, de boterhammen in de ene en de rest in de andere. Dan kan hij de andere in zijn boekentas laten zitten en ziet niemand dat en kunnen ze dus ook geen opmerkingen geven dat hij er wel even van kan proeven. Maar ook dat was niet goed genoeg voor mijn zoon. Ook mijn voorstel van de sticker erop niet. Dus die staat hier nog thuis te blinken in mijn koelkast. Zijn brooddoos heeft hij mee mét sticker. De dochter daarentegen was helemaal enthousiast.

Toen we op school toekwamen zei mijn dochter wel dat ze toch haar eitje niet meer wil. Maar toen ik haar herinnerde aan de sticker en ze dan maar het eitje gewoon kon laten zitten, was ze ok.

Edit: Bij ons op school hoeven ze niet alles op te eten maar mijn zoon is daar heel erg gevoelig aan een simpele, vriendelijke vraag zoals “Heb je genoeg?” of een vrijblijvende: “Neem je nog een hapje?” neemt hij op als: oei ik moet alles opeten. Hij wil alles super goed doen op school.

There are 2 comments

Comments are closed.