Krokant, goudbruin en precies zoet genoeg—deze zelfgemaakte granola bewijst dat je geen geraffineerde suikers nodig hebt voor een heerlijke crunch. Gezoet met pure honing en boordevol voedzame noten, zaden en havervlokken, is dit het perfecte ontbijt of snackmoment. Strooi het over je yoghurt, eet het met melk of snoep het gewoon zo uit de pot (want geloof me, dat gaat gebeuren). Simpel, huisgemaakt en zóveel lekkerder dan uit de winkel!

Granola gezoet met honing
Ingrediënten
- 400 gram havermout
- 75 gram hazelnoten
- 50 gram pompoenpitten
- 50 gram zonnebloempitten
- 30 gram hennepzaad
- 30 gram boekweit
- 30 gram gepelde sesam
- flinke snuf zeezout
- 100 gram honing
- 2 eiwitten
Instructies
- Meng alle droge ingrediënten.
- Warm de honing en olie beetje op tot vloeibaar.
- Meng de natte ingrediënten onder de droge.
- Klop 2 eiwitten lichtjes op en meng het erbij.
- Neem een bakplaat, bedek met bakpapier en doe daar alle granola op.
- Druk alles goed aan zodat het een koek gaat vormen.
- Bak 30 minuten in een oven van 145 graden (hetelucht, vorm om naar je oven) tot goudbruin.
- Laat helemaal afkoelen. Breek in stukken en bewaar in een afgesloten glazen pot.
Video
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!