Film Confessions of a shopaholic Sofie Lambrecht

Shopaholic, 5 boeken waarin Sophie Kinsella hartverwarmend verteld en in de huid kruipt van Rebecca Bloomwood. Becky is shopverslaafd en houdt van haar kredietkaart en weet die ook goed te gebruiken. Ze heeft een gouden hart, veel fantasie en is kortom een geweldig persoon.
Als ik aan het lezen ben, dan kan ik niet meer stoppen. Becky lijkt een echt persoon, een echte vriendin. Ik heb dan zelfs de neiging er met iedereen over te praten maar helaas krijg ik altijd het deksel op mijn neus. Want, ze snappen het niet, ze zitten niet in mijn fantasie-wereldje. Iedereen zou deze boeken moeten lezen, gewoon zodat ik er over kan praten indien nodig. Verslavend. Het gaat zelfs zo ver dat ik altijd meer uitgeef aan schoenen en kleding tijdens en na het lezen van de boeken. Maar mijn verstand (helaas) wel altijd ruim op tijd een stop roept en ik mijn kredietkaart toch nooit zo ver onder nul laat gaan zoals Becky constant doet. Wat zou het heerlijk zijn om alle wereldse banden eens af te leggen en gewoon te gaan shoppen en shoppen en shoppen hmmmm zalig.

Van deze prachtige boeken hebben ze dan ook een verfilming gemaakt. Om precies te zijn enkel van het eerste boek en het verhaal was nouja een beetje aangepast. Vorige week ben ik met Sandra gaan kijken in de bioscoop en de film was echt super, hilarisch, romantisch en echt de moeite waard. Maar 1 ding vind ik jammer, dat ik de film telkens vergelijk met het boek. Jammer is dat, want zoiezo is het boek veel beter, in mijn hoofd. Als je een boek leest maak je daar zelf onbewust een film van, en die is perfect, zoals jij het wilt. En een film, tja je ziet hoe de mensen eruit zien, hoe haar kleding eruit ziet, en meestal komt dat niet exact overeen met jou gedachten. Maar als ik probeer de film los van de boeken te zien was het echt een prachtige film en zeker een aanrader!

Comments are closed.