Friemelen en prutsen voor concentratie

Vroeger werden de kinderen aangespoord om stil te zitten. Ze moesten stoppen met klikken op die pen. Niet wiebelen met de stoel. Rustig zitten, handen braaf op hun bank of naast hun. Stil, rustig en opletten. Dat was de boodschap. Nouja, ik zeg wel “vroeger” dat is niet helemaal waar. Er zijn nog altijd mensen die dat verwachten van hun kinderen of van andere mensen. Misschien zorgt het voor irritatie zodat ze zelf niet goed kunnen opletten, maar meestal denken ze dat diegene dat aan het friemelen is niet oplet. Nou, het tegendeel is waar.

Denk maar aan een baby dat in slaap valt tijdens het friemelen aan een doekje, dekentje of het oor van zijn lievelingsbeer.

Ja, natuurlijk kan een friemelaar ook aan het dagdromen zijn. Toch is het namelijk zo dat er mensen zijn die juist om zich beter te kunnen concentreren met iets bezig moeten zijn. Dat kan van alles zijn, wat maar voorhanden is. Vaak is dat dus bijvoorbeeld het kliksysteem van een balpen of ronddraaien met een gom of ander dingetje dat toevallig in de buurt ligt. Zo’n wriemelkubus is te koop in verschillende modellen en kleuren, kijk maar bij bol.com.

Fidget Cube ADHD Concentratie

Autisme, ADHD en andere

Dit kan voorkomen bij eender welk mens toch lijkt het wat meer aanwezig te zijn bij mensen met autisme, ADHD of nog andere. Het kan mensen helpen om te gaan met prikkels en hun stimuleren om zich te concentreren. Het kan voor sommigen onder ons raar klinken, zelfs tegengesteld klinken toch is het nu eenmaal zo. Friemelen met iets, ergens op duwen, aan draaien, klikken of over wrijven kan helpen om de geest vrij te maken. Om beter te kunnen nadenken en focussen.

Dit komt vaak omdat het rust geeft doordat er geen concentratie meer verloren gaat om die handen stil te houden. De handen hoeven niet stil te zijn. Geef die handen iets te doen, doe dat gedachteloos zodat al je gedachten naar iets belangrijkers kan gaan.

Fidget Cube

De mannen van Antsy labs maakten daarom Fidget Cube! Een handige, leuk uitziende kubus met tal van raakvallen met activiteiten voor die bezige handen en vingers. Neem het vast en je handen vinden automatisch iets te doen.

Met Fidget Cube kan je scrollen, klikken, duwen, draaien, wrijven, … zoveel je maar wilt! Wij zijn hier helemaal fan.

the fidget cube friemelen concentratie autisme mamaabc mama abc blog

Kopen?

Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en je kan hem vinden tussen de 18 en 25 euro. Goedkoop is het niet maar als je vergelijkt met andere friemel spullen is hij ook zeker niet duur. Net goed zou ik durven besluiten. Je kan hem tegenwoordig kopen in heel veel verschillende kleuren, uitvoeringen en zo voort kijk maar eens hier bij bol.com

There are 16 comments Reageer!

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.