borstvoeding bijhouden in een app mamaabc mama abc blog

Als mama ben je vaak heel onzeker. Zeker als het allemaal nieuw voor je is of als er zaken niet zo heel vlot lopen. We willen het allemaal zo goed mogelijk doen, overal controle in hebben. Als we borstvoeding geven moeten we heel goed vertrouwen op onze baby en ons lichaam. Dit is vaak heel moeilijk voor (nieuwe) mama’s. Daarom heeft een Vlaamse vroedvrouw een app gelanceerd!

Appje voor de borst

De Vlaamse vroedvrouw Hannah Van Hout lanceerde een borstvoedingsapp in samenwerking met Kind en Gezin. Met als doel om mama’s te ondersteunen.

Ik weet dat Kind en Gezin vaak geen goede naam heeft in combinatie met borstvoeding. Het kan ook anders! Ik ben bijvoorbeeld wel heel erg tevreden van mijn Kind en Gezin verpleegster!

De app stelt de mama gerust, volgt de baby mee op en verbindt mama’s snel en eenvoudig met hun vroedvrouw.

“Het idee van de applicatie is ontstaan omdat ik als vroedvrouw borstvoeding makkelijker wil maken. Zodat mama’s niet hoeven af te haken, omdat ze er niet gerust in zijn. Er zijn zo ontzettend veel voordelen aan dat ik met deze applicatie borstvoeding alle kansen wil geven. Ik merk dat vrouwen het soms ook een eng idee vinden. Terwijl met wat uitleg en opvolging het heus niet altijd zo moeizaam hoeft te gaan. Bij de geboorte van een baby komt er zoveel op je af, zoveel waaraan je moet denken. Deze app kan borstvoeding makkelijker maken. Zo hebben mama’s een zorg minder”, vertelt Hannah Van Hout.

Handig en overzichtelijk

borstvoeding bijhouden in een app mamaabc mama abc blog

De app staat gewoon op je smartphone en heel veel mama’s hebben deze overal bij. Dus de ideale plaats om de gegevens te verzamelen en bij te houden. De borstvoedingsapp Appje voor de Borst denkt aan de kleine, praktische dingen, zodat je als mama deze niet meer moet onthouden. Zoals welke borst je als laatste hebt gevoed of het aantal volle luiers.

borstvoeding bijhouden in een app mamaabc mama abc blog

Je kan heel handig en vlot de voedingen, luiers en het gewicht bijhouden. Je kan heel makkelijk deze gegevens doorsturen naar je vroedvrouw. Ideaal!

Kijk maar even op de website erover!

Heb jij Appje voor de Borst al en wat vind je ervan?

There are 2 comments

Comments are closed.