Iedereen moet boodschappen doen. Of je nu alleen woont, enkel met je partner of je nu 1 kind hebt of 5. Iedereen moet wel eens boodschappen doen. Natuurlijk zit er een verschil in de hoeveelheid. Ik vertel je vandaag graag hoe dat bij ons momenteel zit. Ik zeg bewust momenteel want ik denk dat het zeker nog zal veranderen.

Boodschappen doen voor ons groot gezin

Waar en wanneer doen wij boodschappen

Wij doen al ontzettend lang 1 keer per week boodschappen. We doen onze hoofdboodschappen in de aldi en de renmans. Daarnaast deden we zo ongeveer 1 keer per maand een boodschap in de colruyt voor de benodigdheden dat niet beschikbaar zijn in de aldi. Zowel die wekelijkse aldi boodschappen als die maandelijkse colruyt boodschappen deden we telkens in het weekend, op zaterdag dus.

Met het gezin, een stuk ervan of alleen

Tot en met drie kindjes deden we dat altijd samen. Vanaf het vierde kindje zijn we beginnen met opsplitsen. Dan ging 1 van ons boodschappen doen met 1 of 2 kinderen mee terwijl de anderen thuis bleven. Dit kwam omdat het gewoon teveel prikkels waren voor de kinderen. Boodschappen doen kan leuk zijn met het hele gezin maar dat is het vaak niet. Er was toen veel drama waarom ze mee moesten naar de winkel. Tja, waarom eigenlijk? Dus daarom begonnen we met opsplitsen en dat ging veel beter. Als ik naar de winkel ging koos ik er vaak voor om gewoon hélemaal alleen te gaan. Dat was toen een soort me-time. Niet dat ik dat boodschappen doen leuk vind.

Nadeel van op zaterdag winkelen

Ik was het al langer beu die verplichte wekelijkse booschappen op zaterdag. Dat neemt toch veel tijd in beslag en zit soms de planning in de weg. Zeker nu Emma op zaterdag haar balletles heeft. Maar het moet nu eenmaal gebeuren. Heel soms kon ik in de schoolweek gaan, maar dat waren echt uitzonderingen. Ik had toen namelijk nog geen auto en met de bakfiets zou ik dat weer moeten opsplitsen en daar had ik geen zin in. Toen ik voor de vijfde keer zwanger werd en aan het puffen en zweten de boodschappen aan het inladen was werd ik het beu. Ik dacht erover om gewoon elke week collect and go te doen bij de colruyt. Eerst stuurde ik altijd Bram naar de aldi, voor mij was het echt niet meer te doen. Zo ging het natuurlijk wel, maar ik kon er dan weer niet tegen dat Bram dus elke zaterdag zolang weg was om te winkelen. Nee, ik ben echt geen fan van boodschappen doen.

Collect and go bij colruyt

Omdat ik er dus telkens meer en meer tegenop begon te kijken doen we het nu anders. Sinds een 10 tal weken maken we gebruik van collect and go voor de wekelijkse boodschappen. Die boodschappen doe ik op donderdag zodat Bram ze de vrijdag na zijn werk kan afhalen. Dat gaat heel vlotjes! Ik plan heel binnenkort nog een uitgebreidere blog over hoe wij aan collect and go doen. Ohja, ook gaan we nog wel wekelijks naar de aldi voor dingen die ze niet bij colruyt hebben (Bram zijn speciale chocolaatjes) en ook voor dingen waar ze in colruyt geen wit-product-alternatief hebben. Dat stoort me veel minder, dat zijn kleine boodschappen, overzichtelijk en vlug gedaan. Voor nu blijft het dus nog even zo.

Waar en wanneer doen jullie de boodschappen?

There are 12 comments Reageer!

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.