Kinderen vinden het doorgaans heel erg spannend om op reis te gaan. Ze zijn er vaak al op voorhand mee bezig. Veel kinderen hebben nog geen goed tijdsbesef. Ze kunnen niet wachten om te vertrekken en vragen dagelijks hoe lang het nog is voor ze eindelijk op reis vertrekken. Ze hebben geen overzicht. Bij sommige kinderen zorgt dat echt voor heel erg veel stress. Daarom heb ik een aftelkalender gemaakt! Zo kunnen de kinderen bijhouden hoeveel keren het nog slapen is voordat ze op reis vertrekken. Dat neemt heel wat stress weg. Dus printen die handel.

Aftelkalender om op reis te gaan

Wanneer vertel je nu eigenlijk aan je kinderen dat je op reis gaat? Weten ze dat al vanaf het gepland is of vertel je dat zo laat mogelijk? Bij ons weten ze dat vanaf het gepland is. Niet dat we dat zo specifiek zeggen. Eigenlijk om precies te zijn weten ze dat van zodra we een nieuwe jaarkalender hebben uithangen. Daarop staat namelijk de reis aangeduid, ja wij boeken altijd vroeg. Mochten we later boeken dan teken ik het erbij (of ik print een nieuwe, want zo ben ik wel).

Bij ons is het dus gewoon zo omdat ze het toch kunnen zien op de jaarkalender. Ik kan me heel goed voorstellen dat dit voor kinderen veel stress kan geven. Bij ons valt dat goed mee, misschien ook omdat ze het gewoon zijn. We werken nu al enkele jaren met die kalender en hebben er nog nooit problemen mee gehad. Heel handig! Echt, zo’n jaarkalender kan ik zeker aanraden.

Misschien hebben jullie wel een specifieke zomerkalender afgeprint en daarop de reis aangeduid? Dat kan zeker ook. Die kalender kan je natuurlijk ook perfect gebruiken als aftelkalender tot bepaalde gebeurtenissen zoals op vakantie gaan. Maar, het kan ook heel leuk zijn om speciaal voor de reis een aftelkalender te hebben. Zo eentje dat je kan afscheuren, afknippen, inkleuren, een dik kruis doortrekken, … Daarom heb ik er enkele gemaakt. Ik heb ze bewust heel basic en simpel gehouden. Het verlangen om op reis te gaan is al een prikkel genoeg! Kies maar eentje uit, print ze uit voor je kind(eren) en hopelijk geeft het terug wat meer rust.

Ze zijn gemaakt op A6 formaat dus je kan er 2 op 1 blad afprinten.

De aftelkalenders is beschikbaar als download als je je registreert, dan heb je altijd toegang tot alle downloads en winacties. Binnenkort krijg je dan een email waarbij je vrijblijvend kan inschrijven op de nieuwsbrief.
Ik ga vertrouwelijk om met gegevens, ik geef ze niet aan derden – meer details daarover kan je hier lezen.

Heel veel plezier ermee! Je mag altijd leuke foto’s delen via mijn facebookpagina of taggen op Instagram @sofie_lambrecht_ .

Veel aftelfun ermee!

Aftelkalender om op reis te gebruiken

Al jaren nemen wij een aftelkalender mee op reis. Bij ons brengt het rust bij de kinderen. Zo weten ze hoeveel keer ze nog op reis slapen voordat we terug naar huis vertrekken. Blijkbaar hebben onze kinderen dat nodig. Toen we dit nog niet hadden waren er vaak inslaap problemen. Die bepaalde reis zelf hebben we daar dan eentje gemaakt en het ging beter. De problemen waren niet helemaal over maar er was opmerkelijk meer rust. Sindsdien maak ik eentje voor elke reis. Ook voorzie ik er eentje voor elk kindje. Ze vinden het allemaal heel leuk om zelf eentje bij te houden. Dit stoppen we dan ook bij het avondritueel op reis. De ene geeft de voorkeur aan het bedje in te kleuren voor ze gaat slapen. De andere scheurt een bedje eraf. Elk doet wat ze willen, weer een nachtje dat weg zal zijn.

Zo lijkt het misschien wel alsof onze kinderen niet graag op reis gaan. Dat doen ze wel. Het is gewoon een extra houvast op de tijd. Kinderen kunnen dat nog niet goed overzien wanneer ze terug in hun eigen bedje in hun eigen huis kunnen slapen. Ze zijn zoiezo liever overdag op reis dan ’s avonds als het tijd is om te gaan slapen. Nouja, ik slaap ook liever in mijn eigen grote bed!

Afprinten maar

Je kan zelf eentje maken of je kan deze afprinten! Streep op voorhand al nachtjes af die overbodig zijn, plak er desnoods een papiertje voor of zoiets creatiefs.

De aftelkalenders is beschikbaar als download als je je registreert, dan heb je altijd toegang tot alle downloads en winacties. Binnenkort krijg je dan een email waarbij je vrijblijvend kan inschrijven op de nieuwsbrief.
Ik ga vertrouwelijk om met gegevens, ik geef ze niet aan derden – meer details daarover kan je hier lezen.

Heel veel plezier ermee! Je mag altijd leuke foto’s delen via mijn facebookpagina of taggen op Instagram @sofie_lambrecht_ .

Veel plezier en hopelijk minder stress!

 

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.