Afrika! Afrika! Show 2009 Sofie Lambrecht
Afbeelding komt van hier

Vorige zondag zijn we, dankzij een vriend, naar Afrika! Afrika! gaan kijken in de prachtige circustent in Antwerpen, aan een spotprijsje dan nog. Na nog vlug enkele frietjes te eten konden we rustig onze plaatsen opzoeken. Het bleek dat we in de meer luxueze stoelen zaten vlakbij het podium. Het enige nadeel was dat we ietwat schuin zaten en het beter was geweest om er recht voor te zitten, maar we mogen niet klagen, we zaten goed en vooral goedkoop wat in deze tijd van crisis geen onbelangrijk punt was. Pittig detail aan normale prijs hadden we 125 euro per stoel betaald op de plaats waar wij zaten.

De show begint veelbelovend met een schaduwspel van een dansende Afrikaan. Dat al vlug overging in een uitbundigheid van tientallen afrikanen, zwierende armen, stampende benen, schuddende konten, trillende armen, vliegende benen alles werd 1 schitterende wervelwind. De sfeer was gezet, dit belooft met zekerheid een vreugdevolle namiddag te worden.

En dat was het ook, zeker en vast. Er was een Afrikaan die nogal heel elastisch was, armen en benen gingen op alle plaatsen, dit was nogal pijnlijk om aan te zien al leek de persoon in kwestie er zelf  niet echt last van te hebben. En als kers op de taart “kroop” de persoon door het frame van een houten tennisraket, van zijn armen en hoofd tot zijn middel, poep en voeten. In aanvulling hierop was er in de tweede helft van het spektakel een vrouwelijke tegenhanger die als het maar kon nog elastischer was, dubbeltoe, achterstevoren, bijna binnenstebuiten, je kon het zo gek niet bedenken en ze was haar lichaam al aan het kronkelen.

Naast deze rubber-slangen-mensen hadden we ook vrolijke afrikaantjes met niets anders dan een roze-zebra-print shortje aan die niets liever deden dan springen, salto’s maken, piramides vormen, hoofd op hoofd staan.  Hier vond ik het schitterendste deel toen ze 3 piramides maakten van telkens 4 mensen en ze opeens allemaal voorover vielen om dan netjes met een koprol te eindigen. Dat was toch wel even schrikken, vooral omdat we zo dicht zaten en ik me al klaar hield om ze op te vangen.

De show was volledig onderhouden met schitterende live muziek en gezang, bijhorende mascottes, maskers en levensgrote dieren.

Verder werden we nog verbaasd over de kracht om in de lucht aan enkele touwen te zwieren en te sturen, op palen te klimmen (in welke positie of vorm dan ook) en natuurlijk van de schitterende dans en energie. Zelfs breakdance ontbrak niet aan het lijstje.

Het was echt een schitterende show, met fantastische mensen! Zeker een bezoekje waard!

Achteraf zijn we nog met zen allen gezellig gaan eten en drinken en natuurlijk nagenietend!

There are no comments

Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.