Als mama van vijf kinderen en een eigen zaak krijg ik vaak de vraag hoe ik mijn emmertje niet laat overlopen.⁠
⁠⁠
💦 De druppel die de emmer doet overlopen. – “Dat is maar een kleine ergernis, maar samen met wat er al gebeurd is, wordt het niet meer geaccepteerd.”⁠

💦 Eerst en vooral wil ik jullie duidelijk maken: Mijn emmer loopt meer over dan me lief is! Doorheen de jaren heb ik wel veel bijgeleerd over mijn emmertje. Ik vertel graag, in het kort, enkele inzichten daarover – tot nu toe – want elke dag leer ik bij.⁠

❤️ Wacht niet tot de emmer overloopt. Ik leerde mijn signalen herkennen en leerde dat ik dan moet reageren en niet wachten tot het te laat is.⁠
❤️ Me-Time of hoe je het ook mag noemen is belangrijk, ook als je er zogenaamd geen behoefte aan hebt. Dit heb ik op de harde manier geleerd. Nu zorg ik ervoor dat ik wekelijks een super lang bad neem en dan wil ik het liefst niet gestoord worden door de kinderen. Me-Time vul je helemaal zelf in, in bad gaan is cliché maar dat past toevallig goed bij mij. Het liefst probeer ik elke dag een fijn momentje in te plannen om tot rust te komen.⁠
❤️ Communiceer tijdig dat het teveel wordt. Het zorgt ervoor dat als je het hardop zegt je de volgende keren ook makkelijker zal herkennen wanneer het weer zover is. Het helpt om de signalen duidelijker te herkennen en te erkennen vooral. En op die manier zijn de kinderen en de man ook meteen gewaarschuwd, ook handig.⁠
❤️ Wees mild voor jezelf. Het is menselijk.⁠
❤️ Bewaak je grenzen, leg je grenzen niet te ver. Want als je jaren leeft met persoonlijke grenzen die eigenlijk buiten je comfort zone liggen dan stapelt zich dat ook op. Oh hier kan ik nog veel meer over zeggen maar IG laat het me niet toe!⁠

💦 Ik denk dat het ook super belangrijk is hoe je reageert als je emmer wél te vol is en overstroomt. Ik moet zeggen toen ik hier aan begon te typen ik niet verwacht had dat het zoveel bij me teweeg zou brengen, ik denk dat er misschien nog een deel twee aankomt. Wat zou je daarin graag willen lezen?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofie ♥️ Creative Magic (@curses_and_kisses) on

Comments are closed.