De afgelopen weken zijn de kant en klare vochtige doekjes weer in de media geweest. Dat ze slecht zijn voor de gevoelige babyhuid wist ik al langer. Voor de mensen die uit de lucht komen vallen geef ik graag een bondige samenvatting:

  • Er zitten ongezonde bewaarmiddelen, parabenen en allergenen in,bijvoorbeeld fenoxyethanol (vochtige doekjes zijn cosmetica)
  • daardoor kunnen er problemen ontstaan met het immuunsysteem, de hormonenspiegel en de lever
  • en kunnen (contact)allergieën en huidirritaties veroorzaken

Bron:radio2

cheeky wipes sofie lambrecht

4 alternatieven voor de vochtige doekjes!

De meeste zijn trouwens ook haalbaar op verplaatsing!

  1. Cheeky wipes. Deze gebruiken wij al een heel eind. Het is een soort kant en klare oplossing dat je in tal van webwinkels kan kopen. Er zijn verschillende setjes te verkrijgen, net wat je nodig hebt. Heel makkelijk in gebruik. Je vult het bakje met water tot aan de streep. Dan doe je er enkele druppels ontsmettende esterische olie (tea trea) bij. Je doet er 25 doekjes in, even omdraaien et voila klaar. Easy peasy. Aangezien wij ook nog wasbare luiers gebruiken smijten wij de doekjes gewoon mee in de luieremmer. Je kan van het merk cheeky wipes ook een zakje kopen waar je enkele doekjes in kan doen om mee te nemen op uitstap.
  2. Washandje en water. Dat is een oplossing dat iedereen al in huis heeft. Zet een bakje of emmertje naast het verzorgingskussentje en hupla.
  3. Bio doekjes kopen. Er zijn verschillende merken op de markt die doekjes verkopen waar er geen schadelijke rommel inzit. Deze doekjes zijn wel niet zo lief voor de portemonnee. Misschien kan je deze kopen voor “het geval dat”.
  4. Zelf maken. Voor de creatievelingen onder ons kan je zelf tetradoeken of andere geschikte lapjes stof omvormen tot cheeky wipes. Budgetvriendelijk!

! Let op dat je de billetjes ook goed afdroogt voor je een verse luier aandoet.

Zelf heb ik dus vooral ervaring met de cheeky wipes! Nog een voordeel is het financiële aspect, minder afval én de poep is veel vlugger proper. Hier een heel tevreden gebruiker.

Wat gebruiken jullie als middel om de vieze poepjes proper te maken?

There are 7 comments Reageer!

Comments are closed.